Блінкен обговорив з французьким колегою посилення санкцій проти РФ: деталі

Блінкен обговорив з французьким колегою посилення санкцій проти РФ: деталі

Санкции РФ

Також міністри підтвердили свою підтримку пропозицій МАГАТЕ щодо посилення надійності і безпеки українських цивільних ядерних об'єктів.

Міністр закордонних справ Франції Жан-Ів Ле Дріан і держсекретар США Ентоні Блінкен переконані, що в умовах продовження російського наступу на Україну необхідно продовжити посилення санкцій.

Про це йшлося під час їхньої розмови, - пише Укрінформ з посиланням на МЗС Франції.

Міністри обговорили гуманітарну ситуацію в Україні, спричинену воєнним вторгненням Росії та невибірковим обстрілом українських міст російськими військами. Вони підкреслили невідкладність і пріоритетність повного припинення вогню на всій території України.

Ле Дріан і Блінкен погодилися з важливістю дуже тісної координації з питання продовольчої безпеки в контексті обмежень постачання, спричинених агресією Росії проти України.

Міністри підтвердили свою підтримку пропозицій МАГАТЕ щодо посилення надійності і безпеки українських цивільних ядерних об'єктів.

Ле Дріан також наголосив на терміновості невідкладного завершення обговорення Віденської угоди щодо іранської ядерної проблеми.

Вони обговорили підготовку зустрічей глав держав і урядів країн-членів НАТО і G7 цього четверга в Брюсселі, а також участь президента США в Європейській раді, що знаменуватиме трансатлантичну єдність і тісну координацію між НАТО та Європейським Союзом. 

Нагадаємо, Польща розуміє всі загрози зі сторони Росії, а тому вже готується до ймовірної атаки держави-агресорки.

Читайте також:

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Війна Росії проти України
Наступна публікація