Близький соратник Зеленського розповів про систему відбору кадрів на ключові посади

Близький соратник Зеленського розповів про систему відбору кадрів на ключові посади

Фото: УНІАН

За словами Сергія Шефіра, ухвалення остаточних рішень лежатиме на президенті.

Бізнес-партнер і кращий друг Володимира Зеленського Сергій Шефір вважає, що створювати коаліцію у Верховній Раді нового скликання слід "на нормальних мотивах і помислах, портфелі другорядні".

Про це він сказав в інтерв'ю виданню TheБабель.

За його словами, саме розподіл портфелів призводить до швидких політичних союзів у парламенті. "Я вже говорив, що жодна коаліція в Раді довго не трималася, бо гачки, за які вони тримають один одного, — це портфелі. Мені б хотілося придумати якийсь хід, щоб коаліція створювалася не на основі портфелів. І я вважаю, що Юлія Володимирівна — патріотично налаштована людина", - сказав Шефір.

Наразі у команді новообраного президента триває відбір кандидатів на посади глав МЗС, Міноборони, ГПУ, СБУ. Наразі претенденти проходять "інформаційну безпеку", співбесід ще не було. Шефір додав, що екс-міністр фінансів Олександр Данилюк запропонував систему відбору кандидатів. "Це своєрідна приймальна комісія. У неї можна включити пару людей із "ЗеКоманди", двох шанованих у країні технократів і один голос від народу. Народний вибір можна робити шляхом голосування в соцмережах. Ось ця комісія може розглядати кандидатури, коли коло звузять до п'яти осіб. Але остаточні рішення ухвалює Володимир Олександрович", - констатував Сергій Шефір.

Нагадаємо, Володимир Зеленський наполягає на проведенні інавгурації 19 травня цього року, на який припадає День вшанування жертв політичних репресій. Обраний президент пояснює свій вибір уникненням "вакууму влади". Задля цього він зустрівся з представниками фракцій парламенту.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація