Богдан розповів про "божевільних і психічно хворих" у фракції "Слуга народу"

Богдан розповів про "божевільних і психічно хворих" у фракції "Слуга народу"

Фото: УНІАН

Керівник Офісу президента прокоментував скарги нардепів від "Слуги народу" на ОП.

Керівник Офісу президента Андрій Богдан, коментуючи скарги нардепів від "Слуги народу", що ОП нібито хоче зробити з них "ручних тваринок", назвав депутатів "божевільними" та "психічно хворими".

Про це він заявив в інтерв’ю ВВС.

"Там є божевільні люди, психічно хворі. Зріз суспільства. Наука не встановила, хто така психічно здорова людина, в кожного з нас є фобії, і у вас, і в мене. Немає еталону психічно здорової людини. Хтось себе відчуває тваринкою - що ж ми можемо зробити", - наголосив він.

На думку Богдана, конфлікт не буде наростати.

"Ви не усвідомлюєте, як тяжко ухвалювати такі рішення. Тобто 254 людини, більшість із яких прийшли не з твого кола спілкування. Абсолютна більшість. Треба розуміти джерела формування цих списків, звідки взялися ці люди. Частина людей прийшла реально з Фейсбука, як Ліза Богуцька, частину людей ми в інтернеті шукали: хто популярний у цьому округу - ми йому дзвонили і питали: "Йдеш від нас? Завтра треба віднести документи". Є й такі люди. Когось давали обласні штаби, є журналісти, яких нам рекомендував наш пресцентр, є люди від BRDO, яких привів Олексій Гончарук, яких ми в житті ніколи не бачили", - розповів він.

За словами керівника ОП, список "Слуги народу" є єдиним, який сформувався без жодної копійки грошей.

"Ніколи жодна партія в Україні не формувала такий список. Звичайно, там різні люди. Там є люди, які раніше на базарі продавали фрукти, там є весільні фотографи. Там різні люди. Частина нашої роботи - це формувати з них команду. Вони сваряться, щось не розуміють, щось вимагають. Але поки вони йдуть разом до однієї мети - ми всі одна команда. Якщо хтось там вийде з команди і перестане бути частиною нашої команди - мабуть, ми будемо розцінювати його ворогом", - резюмував він, уточнивши, що "ми дуже демократичні до своїх ворогів".

Зауважимо, раніше "Українська правда" повідомляла, що низка нардепів від "Слуги народу" є незадоволеними проектом закону №1038 про внесення змін до закону про статус народного депутата, згідно з яким нардепів можуть позбавляти мандата за невходження у фракцію, а також за припинення членства у фракції.

Нагадаємо10 вересня із трибуни Верховної Ради Ірина Геращенко назвала своїх колег від "Слуги народу" "зеленими чоловічками". "П’ять років тому "зелені чоловічки" захопили Крим. Зараз "зелені чоловічки" захоплюють український парламент. І повністю його перекреслюють", - сказала вона. Заява Геращенко викликала бурхливу реакцію залу.

Згодом регламентний комітет підтримав заборону Геращенко приходити до парламенту протягом п'яти пленарних днів. Фракція "ЄС" розкритикувала "вигнання" Геращенко і назвала це "першим дзвіночком закінчення демократії".

Зрештою Верховна Рада вирішила не розглядати питання відсторонення Геращенко від п'яти пленарних засідань.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Відставка Богдана
Наступна публікація