Богдан розповів про "професіоналізм" Авакова

Богдан розповів про "професіоналізм" Авакова

Фото: УНІАН

Міністр зміг забезпечити проведення виборів, тому його залишили на посаді.

Голова Офісу президента Андрій Богдан розповів, чому міністра внутрішніх справ Арсена Авакова залишили на посаді після оновлення Уряду. Про це він заявив в інтерв'ю виданню "Українська правда".

Журналістка запитала у Богдана, чому Аваков залишився міністром, хоча одним із передвиборчих гасел було "змінити систему".

"Аваков – професійна людина, яка забезпечила чесні вибори. Можливо, це був би правильний політичний хід – поміняти абсолютно всіх і змінити Авакова, і це би сподобалося суспільству, але це було б нечесно. 

Він працював на досягнення результату – законного, справедливого, і він забезпечив цей результат. І якщо тобі вигідно зробити якусь річ, але совість тобі не дає це зробити, краще зробити по совісті. Ми дали йому карт-бланш нової каденції, на якій він має завоювати собі симпатію суспільства. Або не завоювати", - відповів голова ОП.

Богдан знає, що у Авакова була глибока конфліктна ситуація з п'ятим президентом.

"І я знаю, що він мінімізував негативний вплив під час виборчої кампанії багатьох силових структур. І чесно, якщо б не Арсен Аваков, то цих виборів у такій формі не відбулось би. У нашій системі координат Аваков не має точно жодного відношення ні до яких грошових потоків, ні до яких схем, ні до якої ситуації, яка може рухати негатив. От до жодної. 

Якщо такий випадок десь буде продемонстрований і це буде реалістичний випадок, то я думаю, що реакція президента, парламента, моя, Кабінета міністрів буде негайна. 

Зараз, на сьогоднішній день, є повне перезавантаження влади, і ми не бачимо, я, у всякому випадку, навіть ви – ви не бачите в суспільному просторі прикладів, що Арсен Аваков є частиною якихось негативних явищ, корупції чи ще чогось", - уточнив він.

Нагадаємо, 10 жовтня президент України Володимир Зеленський заявив, що міністр внутрішніх справ Арсен Аваков має дедлайни до кінця року і повинен показати результати за конкретними справами.

На Банковій мітингарі виступають проти перепризначення Авакова

На Банковій мітингарі виступають проти перепризначення Авакова

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Відставка Богдана
Наступна публікація