Богдан розповів про роль Хорошковського на Банковій і те, чому у Нефьодова "дуже не вдається" в ДМС

Богдан розповів про роль Хорошковського на Банковій і те, чому у Нефьодова "дуже не вдається" в ДМС

Фото: УНІАН

Глава Офісу президента розповів, чому Хорошковського часто бачать на Банковій

Ексголова Державної митної служби України за часів президентства Віктора Ющенка Валерій Хорошковський консультує Офіс президента та голову ДМС Максима Нефьодова щодо проведення реформи у відомстві та наповненні державного бюджету доходами.

Про це в інтерв’ю виданню УП повідомив керівник ОП Андрій Богдан.

"Він нас консультує. Але реальним керівником митниці є Максим Нефьодов. Я в нього дуже сильно вірю, і це моє особисте, і надія, до якої я доклав максимум зусиль, щоб дати можливість йому працювати, щоб він реалізував ці свої ідеї», - сказав Богдан.

За його словами, у Нефьодова "дуже не вдається" впроваджувати зміни у ДМС України. Глава Офісу Зеленського пояснює спротивом старої системи, які не буде місця у новій службі.

"Працює стара система. А стара система, розуміючи, що не буде в новій реальності, робить усе, щоб саботувати як діяльність Нефьодова, так і життя країни. Тому доходи від митниці впали дуже суттєво, і це велика проблема", - зізнався він. 

При цьому консультації Хорошковського Богдан пояснив тим, що ексчиновник збільшив доходи за два роки у чотири рази. 

На запитання, чи дослухається порад Валерія Хорошковського Максим Нефьодов очільник Офісу президента сказав так: "Ми не впливаємо на те, чи дослухається – не дослухається. Він вивчає, де критичні точки, як це змінити, як виправити. Які процеси, які мають наслідки, і дає якісь рекомендації. Ми тільки починаємо цю роботу, і я маю надію, що вона приведе до позитивних результатів". 

Водночас Андрій Богдан виключив можливість призначення Хорошковського на посаду Держмитслужби, оскільки той має політичний бекграунд, хоча "це було би, напевно, правильне рішення".

Нагадаємо, Хорошковський виїхав з країни 2013 року та мешкав у Монте-Карло. Політик, бізнесмен, колишній власник телеканалу "Інтер" обіймав посади міністра економіки в уряді Януковича, голови Державної митної служби за президентства Віктора Ющенка, голови Служби безпеки за президентства Януковича, міністра фінансів і першого віцепрем'єр-міністра в уряді Миколи Азарова. Входив до так званої політичної групи Фірташа-Льовочкіна. Його виїзд з України пов’язують із конфліктом з тодішнім прем’єром – Хорошковський, зокрема, виступив проти повторного призначення Азарова на посаду.

2014 року Валерій Хорошковський намагався повернутися в політику та балотувався другим номером за списком "Сильної України" Сергія Тігіпка до Верховної Ради. Група народних депутатів намагалася зняти його з реєстрації через відсутність у країні протягом двох років. Суд відмовив, однак Хорошковський депутатом не став, бо "Сильна Україна" не набрала необхідну кількість голосів.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Відставка Богдана
Наступна публікація