Богдан тричі обіймав державні посади і при цьому працював адвокатом – "Схеми"

Богдан тричі обіймав державні посади і при цьому працював адвокатом – "Схеми"

Фото: Офіс президента України

Журналісти зазначають, що це суперечить законодавству.

Очільник Офісу президента України Андрій Богдан тричі обіймав державні посади і при цьому працював адвокатом, що суперечить закону. 

Про це йдеться у розслідуванні програми Схеми.

Журналісти з'ясували, що за часи президента Віктора Ющенка Андрій Богдан понад рік був заступником міністра юстиції Миколи Оніщука і помічником народного депутата Андрія Портнова. При цьому Богдан був керівником адвокатського об'єднання і чинним адвокатом всупереч законам про боротьбу з корупцією, про адвокатську діяльність та державну службу, йдеться у розслідуванні.

З 2001 по 2004 роки, за президента Леоніда Кучми, Андрій Богдан був помічником судді Київського апеляційного господарського суду, не зупиняючи адвокатської діяльності. На той момент, помічнику судді було прямо заборонено працювати адвокатом, зазначають журналісти.

За президента Віктора Януковича Богдан обіймав посаду урядового уповноваженого з боротьби з корупцією, але і при цьому не зупинив своєї адвокатської діяльності. 

На запитання журналіста, як президент Володимир Зеленський оцінює те, що Богдан суміщав посади, він відповів: "Значить, щось було неправильно. Куди дивилася влада? А що тут оцінювати? Ви самі знаєте, як в Україні люди живуть".

Нагадаємо, у травні Андрій Богдан, який на той час очолював Адміністрацію президента України, подав заяву про зупинення адвокатської діяльності. Причина такого рішення – призначення на посаду, яка несумісна із здійсненням адвокатської діяльності.

"Трубу прорвало": записи нібито звіту очільника ДБР Андрію Богдану оприлюднили в інтернеті

"Трубу прорвало": записи нібито звіту очільника ДБР Андрію Богдану оприлюднили в інтернеті

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Відставка Богдана
Наступна публікація