Бойовики по-звірськи "поливають" вогнем Донбас, заміновано частину Авдіївки. Мапа АТО

Бойовики по-звірськи "поливають" вогнем Донбас, заміновано частину Авдіївки. Мапа АТО

Бойовики знову атакують українські позиції. Ілюстрація / Фото: Reuters

За минулу добу загинули троє українських бійців.

Бойовики продовжують обстрілювати позиції захисників України, тільки за минулу добу було зафіксовано понад 40 обстрілів з артилерії, мінометів та стрілецької зброї.

Напередодні ввечері та вночі найбільш "спекотно" на Донбасі було в районі Дебальцевого, Нікішиного та Чорнухиного, а також потужні вогневі удари наносилися по селу Трьохізбенка.

Крім того, під мінометні обстріли потрапили підрозділи сил АТО біля Гранітного та Кримського, проте завдяки влучному вогню у відповідь атаку бойовиків було відбито, найманці зазнали втрат, повідомили у прес-центрі АТО у Facebook.

Також бойовики не припиняють обстрілювати місто Авдіївка на Донеччині. До того ж у прес-службі Донецької ОДА повідомили про замінування частини міста. В Авдіївці наразі не працює міжміський траспорт, пошта, супермаркети та банківські установи, окрім двох відділень "Ощадбанку".

Ситуація у Маріуполі більш-менш спокійна, проте українські бійці піддалися масованому мінометному обстрілу на захід від села Павлопіль.

Загалом упродовж минулої доби на Донбасі загинули троє воїнів, розповіли у прес-службі РНБО. Один із них загинув від кулі снайпера, захищаючи Донецький аеропорт. Ще 15 бійців було поранено.

Нещодавно стало відомо, що у Луганській області спостерігається нарощення військової техніки і живої сили бойовиків поблизу Щастя, Первомайська, Попасної та Слов'яносербська.

Водночас повідомляється про те, що на Луганщині залишилися без світла щонайменше десять великих міст. Причиною називають пошкоджену електролінію на автодорозі Бахмутка поблизу Кіровська. Відремонтувати її поки немає змоги, адже там тривають запеклі бойові дії. Без світла, зокрема, залишилися Кіровськ, Первомайськ, Стаханів, Брянка, Алчевськ і велика частина Луганська.

Крім того, в Станично-Луганському районі бойовики також відключили від енергопостачання Станицю Луганську, Валуйське, Макарове, Вільхове і Малинове. Вони пояснили це тим, що район є українською територією і планують побудувати нову лінію електропередач.

Фото: РНБО

Нагадаємо, біля села Нікішине, у 20 км від Дебальцевого, бойовики захопили в полон українську групу переговорників.

Повʼязані теми:

Наступна публікація