"БПП" підтримає введення квот для української мови на телебаченні - Гончаренко

"БПП" підтримає введення квот для української мови на телебаченні - Гончаренко

Фото: УНІАН

Відповідний законопроект у другому читанні буде розглядатися у вівторок.

Фракція "Блоку Петра Порошенка" у Верховній Раді підтримає законопроект про, що передбачає збільшення квот української мови на телебаченні.

Про це повідомив заступник голови фракції Олексій Гончаренко, передає "Інтерфакс-України".

"Фракція прийняла рішення підтримати цей законопроект. Моя особиста думка інша. Але більшість фракції проголосувала саме так", - сказав він.

Депутати Верховної Ради планують розглянути у другому читанні відповідний законопроект у вівторок.

Нагадаємо, 16 березня під час засідання Верховної Ради нардепи у першому читанні ухвалили закопроект, що передбачає збільшення квот української мови в аудіовізуальних засобах масової інформації.

Метою законопроекту є закріплення законодавчих гарантій при здійсненні телерадіомовлення, зокрема встановлення обов'язкової частки телевізійних передач, в тому числі передач новин, виконаних українською мовою протягом доби.

Документом пропонується встановити частку передач чи фільмів українською мовою не менше 75% протягом доби у кожному з проміжків часу з 7.00 до 18.00 та з 18.00 до 22.00 для телерадіокомпаній загальнонаціональної категорії мовлення. Для регіональних та місцевих мовників частка встановлена на рівні 50%.

Окрім цього, законопроектом пропонується встановити обов'язкову частку передач новин державною мовою, а саме не менше 75% від загальної тривалості всіх передач новин у кожному з проміжків часу з 7.00 до 18.00 та з 18.00 до 22.00.

Верховна Рада ухвалила законопроект про збільшення квот на українську мову у ЗМІ

Верховна Рада ухвалила законопроект про збільшення квот на українську мову у ЗМІ

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація