"БПП" закликав Найєма, Лещенка та Заліщук покаятися за підтримку Саакашвілі

"БПП" закликав Найєма, Лещенка та Заліщук покаятися за підтримку Саакашвілі

Фото: УНІАН

Депутатів просять публічно пояснити свою позицію.

Рада фракції партії “Блок Петра Порошенка” закликала своїх членів Світлану Заліщук, Сергія Лещенка та Мустафу Найема покаятися і визнати свою помилку через підтримку лідера партії "Рух нових сил" Міхеїла Саакашвілі.

Про це йдеться в офіційній заяві партії.

Генпрокурор звинуватив вісьмох депутатів у безпосередній участі у втечі Саакашвілі з-під варти

Генпрокурор звинуватив вісьмох депутатів у безпосередній участі у втечі Саакашвілі з-під варти

"Оцінку антидержавницької діяльності Саакашвілі та його команди невдовзі дасть український суд. Своїх колег ми закликаємо покаятись і визнати свою помилку. В противному випадку, у фракції партії “Блок Петра Порошенка”, членами якої ви є, будуть всі підстави вважати, що з самого початку своєї депутатської діяльності ви керувалися єдиною метою: задоволення своїх власних амбіцій, навіть шляхом зради України на користь Росії, яка прагне знищити нас як незалежну, суверенну європейську державу", - заявили у "БПП".

Партія закликала Заліщук, Лещенка та Найема публічно пояснити свою позицію і мотивацію при "підбурюванні українських громадян до акцій протесту, що були організовані за вкрадені у громадян гроші". Також депутатів просять дати свідчення правоохоронним органам.

"БПП" вважає, що акції протесту, влаштовані Саакашвілі, мали на меті "державний заколот, дискредитацію України, народу, влади, правоохоронних  структур".

Нагадаємо, 5 грудня зранку соратники Саакашвілі заявили, що у політика в квартирі невідомі вибивали двері. Згодом стало відомо, що екс-очільник Одещини видерся на дах будинку, де проживає. Там він переховувався від силовиків. Після цього політика вивели з будинку і посадили його до синього мікроавтобуса Volkswagen, проте його прихильники заблокували авто і не дали вивезти Саакашвілі. Згодом вони виламали двері - і він вийшов з машини. З колоною прихильників він підійшов до Ради.

В СБУ заявили, що здійснили затримання у рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 1 ст. 256 Кримінального кодексу України (сприяння учасникам злочинних організацій). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до п'яти років.

Генпрокурор Юрій Луценко оприлюднив запис розмови Саакашвілі та олігарха із "сім'ї" Януковича Сергія Курченка. Вони домовлялися про співпрацю.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Призначення Саакашвілі
Наступна публікація