Британія очолюватиме групу послів "Великої сімки" з підтримки України у 2021 році

Британія очолюватиме групу послів "Великої сімки" з підтримки України у 2021 році

Фото: Associated Press

Торік головували США.

Велика Британія 2021 року очолюватиме групу послів країн "Великої сімки" (G7), до якої входять США, Німеччина, Франція, Італія, Канада, Британія та Японія, із підтримки України.

Про це повідомила пресслужба представництва в Україні у Twitter.

"Велика Британія, як головуюча у G7, пишається, що цього року очолить групу послів країн "Великої сімки" з підтримки України. Величезна подяка посольству США у Києві за відмінне головування у цій групі у 2020 році", - сказано в повідомленні.

На сторінці G7 сказано, що посли країн "Великої сімки" чекають на тісну співпрацю з партнерами для підтримки України у проведенні реформ. Найближчим часом, як запевнили у Британії, вони оприлюднять інформацію про роль G7 та її пріоритети на 2021 рік.

"Ми з нетерпінням чекаємо на чудовий 2021 рік у тісній співпраці з нашими партнерами для підтримки України у проведенні реформ на благо всіх українців", - підсумувала пресслужба.

До слова, раніше міністр іноземних справ Німеччини Гайко Маас заявив, що причиною виключення Росії з "Великої вісімки" стала анексія Криму та інтервенція на сході України, і наразі РФ не має шансів для повернення до G7.

Нагадаємо, у вересні 2020 року президент Володимир Зеленський зустрівся з послами країн "Великої сімки" та Європейського Союзу, акредитованими в Україні. Сторони обговорили ситуацію довкола Спеціалізованої антикорупційної прокуратури і Національного антикорупційного бюро. Дискутували і про реалізацію ключових реформ в Україні.

Повʼязані теми:

Наступна публікація