"Бурштиновий" нардеп подав до суду на Порошенка та Ситника

"Бурштиновий" нардеп подав до суду на Порошенка та Ситника

Фото: УНІАН

Борислав Розенблат звинувачує президента України і директора НАБУ у протиправних діях.

Народний депутат Борислав Розенблат подав до Окружного адміністративного суду Києва позов проти президента України Петра Порошенка та директора Національного бюро розслідувань Артема Ситника.

Про це повідомили у прес-службі суду.

"Позивач просить суд встановити відсутність у президента України повноважень щодо призначення директора Національного антикорупційного бюро України", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, також Розенблат вимагає встановити відсутність у Артема Ситника компетенції для виконання обов’язків директора НАБУ та визнати протиправними його дії на цій посаді.

Наразі суд досліджує матеріали позову та вирішує питання про відкриття провадження в адміністративній справі.

Нагадаємо, в червні 2017 року Національне антикорупційне бюро України розкрило схему з видобутку бурштину, до якої причетні нардепи Розенблат і Поляков. Під виглядом рекультивації в Житомирській області планувався фактичний видобуток бурштину і надалі його реалізація через офшорну фірму, де засновником була сестра Розенблата.

Сума хабарів, отриманих у вказаній справі, – понад 300 тисяч гривень. Крім цього, 19 червня детективи НАБУ ще й затримали охоронця народного депутата Борислава Розенблата під час отримання хабара в розмірі 200 тисяч доларів.

У лютому 2018 року Солом'янський райсуд Києва дозволив зняти електронний браслет з Розенблата. А у квітні політикові дозволили виїжджати за кордон.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Скандал навколо Окружного адмінсуду
Наступна публікація