"Це перемога України". Порошенко назвав створення Антикорупційного суду "історичним днем"

"Це перемога України". Порошенко назвав створення Антикорупційного суду "історичним днем"

Фото: УНІАН

Глава держави подякував народним депутатам за гарний подарунок на четверту річницю його президентства.

Ухвалення Верховною Радою України закону "Про Вищий антикорупційний суд" є історичним рішенням.

Про це заявив президент України Петро Порошенко.

"Це є перемога. Перемога України. Перемога українського народу. Моя перемога як президента України. Перемога українського парламенту на чолі з головою Верховної Ради Андрієм Парубієм. Перемога українського уряду на чолі з прем’єр-міністром Володимиром Гройсманом. Я вважаю, що сьогоднішній день є історичним. Вітаю з цим вас всіх. І хочу просто по-людськи подякувати, подякувати за дуже гарний подарунок на четверту річницю мого президентства", - зазначив він, додавши, що це рішення також є перемогою кожного народного депутата з 315, які проголосували за його законопроект.

За словами Порошенка, у жодній країні світу не існує настільки рішучих законодавчих актів, як ухвалені Верховною Радою України і підписані ним.

"Сьогодні ми завершили формування антикорупційної інфраструктури. Антикорупційний суд з таким рівнем незалежності, з таким рівнем захисту, з таким, я сподіваюсь, рівнем ефективності, ми маємо зробити якомога швидше. Дехто мене критикував, коли я звернувся з проханням завершити процедуру створення антикорупційного суду в Україні вже 2018 року. Це не є обіцянка. Це є наша з вами спільна справа", - наголосив він.

Глава держави звернувся до уряду і Міністерства фінансів з  проханням ухвалити необхідні рішення, щоб відкрити фінансування зі створення Антикорупційного суду, а також закликав міжнародні організації "запропонувати Вищій кваліфікаційній комісії судів відповідних кандидатів до Міжнародної ради експертів, які будуть відігравати центральну роль у формуванні суду разом з Вищою кваліфікаційною комісією судів".

"Хочу звернутися до кандидатів-українців, які представляють народ України, із суддівського корпусу, з адвокатського корпусу, з науковців – не бійтеся брати участь у конкурсі. Служіть Україні. Забезпечте функціонування ефективного і незалежного Антикорупційного суду. Бо тільки через вашу байдужість це може не відбутися", - резюмував Порошенко.

Нагадаємо, сьогодні, 7 червня, Верховна Рада України ухвалила законопроект, яким передбачається створення Антикорупційного суду. Про основні положення законопроекту читайте тут.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація