"Це початок нових відносин": у Києві стартувала зустріч Зеленського з президенткою Молдови

Санду привіталася з військовими українською мовою словами "Слава Україні!".

Президент Володимир Зеленський вдень 12 січня розпочав зустріч із президенткою Молдови Маєю Санду, яка приїхала до України з офіційним візитом. Лідери обох країн заслухали гімни України та Молдови, обійшли воїнів почесної варти та попрямували на перемовини у форматі "віч-на-віч". 

Відповідну урочисту зустріч наживо транслював Офіс президента України.

Урочистості відбулися на площі біля Маріїнського палацу, де рота почесної варти відрапортувала високій гості. Президентка Молдови привіталася з військовими українською мовою, сказавши: "Слава Україні!".

Крім того, Зеленський та Санду представили членів делегацій обох країн. Потім лідери держав попрямували на закриту зустріч, після якої заплановані українсько-молдовські переговори в розширеному складі під головуванням президентів України та Молдови. Наприкінці, якк повідомили на Банковій, очікується підписання двосторонніх документів.

Своєю чергою, президент Володимир Зеленський у Twitter привітав Маю Санду у Києві, зауваживши, що Україна цінує те, що президентка Молдови "не боїться називати Крим українським".

"Вітаю Маю Санду у Києві. Це початок нових відносин України та Молдови. Нас єднають спільні цінності та позиції щодо питань загальноєвропейського порядку денного. Ми цінуємо, що Президент Молдови підтримує суверенітет і територіальну цілісність України, не боїться називати Крим українським", - йдеться в заяві Зеленського.

До слова, це перший закордонний візит Маї Санду після обрання президенткою. Чи відбудеться довгоочікуване "розмороження" відносин Києва та Кишинева на рівні президентів, та які питання можуть, нарешті, зрушити з мертвої точки, читайте у матеріалі.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Зеленський Володимир Олександрович
Наступна публікація