"Це політичний проект": президент Словаччини солідаризувався з Порошенком в оцінці "Північного потоку-2"

"Це політичний проект": президент Словаччини солідаризувався з Порошенком в оцінці "Північного потоку-2"

Фото: Сайт президента України

Зустріч лідерів країн відбулася в Києві.

Президенти України та Словаччини обговорили енергетичну співпрацю та дійшли висновку про необхідність протидії російському проекту "Північний потік-2". Петро Порошенко і Андрей Кіска домовилися разом протистояти ініціативі Кремля.

"Ми провели переговори щодо координації наших зусиль щодо недопущення будівництва абсолютно політично вмотивованого російського проекту "Північний потік-2". І констатуємо, що ми маємо абсолютно спільну позицію щодо цього проекту. І в подальшому ми маємо тверді наміри координувати свої дії", - заявив Порошенко.

Парубій закликав главу норвезького парламенту не підтримувати "Північний потік-2"

Парубій закликав главу норвезького парламенту не підтримувати "Північний потік-2"

Він також подякував Президенту Словаччини та словацькому уряду за те, що ця країна підтримала Україну у питанні забезпечення газом. "Рівно три роки тому, в жовтні 2015 року, коли Російська Федерація закрила постачання газу в Україну, намагаючись влаштувати і соціальні, і економічні проблеми, саме Словаччина першою забезпечила постачання нам європейського газу через інтерконектор. І на сьогоднішній день є одним із основних постачальників газу, який забезпечує енергетичну незалежність України", - сказав президент України.

У свою чергу, Кіска зазначив, що Словаччина досі забезпечує поставки газу в Україну. "Якщо в мене правильна інформація – це 90% газу, що надходить в Україну зі Словаччини", - сказав він. "Що стосується "Північного потоку-2", Словаччина завжди наголошує на тому, що це не економічний, а політичний проект. А це надзвичайно важливо зрозуміти, якщо хтось постійно повторює, що це лише економічний проект. В жодному разі – це виключно політичний проект", - наголосив Кіска.

Повʼязані теми:

Наступна публікація