"Це провал у розслідуванні": Холодницький визнав відповідальність САП і НАБУ за справу про розкрадання в оборонці

"Це провал у розслідуванні": Холодницький визнав відповідальність САП і НАБУ за справу про розкрадання в оборонці

Фото: Право на владу

Антикорупційний прокурор стверджує, що в бюро приховали інформацію.

Спеціальна антикорупційна прокуратура здійснює нагляд за Національним антикорупційним бюро України, але не може повністю контролювати діяльність детективів. Про це заявив у програмі "Право на владу" на каналі "1+1" керівник САП Назар Холодницький.

"Якщо говорити про провадження, в якому фігурувала "Оптимумспецдеталь", то тут, я це визнаю, це провал у розслідуванні, це провал у процесуальному керівництві також", - визнав він. "Мені шкода визнавати, але про ці 87 сторінок тої переписки прокурори САП не знали, тому що вони на руки передані головним військовим прокурором Матіосом керівнику детективів Калужинському. Де далі ці матеріали поділися в стінах НАБУ, ми не знаємо", - додав він.

Будівлю НАБУ облили кров'ю через скандал в оборонці

Будівлю НАБУ облили кров'ю через скандал в оборонці

Холодницький пояснив, що в працівників САП не було змоги відслідкувати долю цих матеріалів. "Зрозумійте правильно: детективи – це ті, хто дають прокурорам матеріали, з якими треба йти до суду. Якщо ці матеріали десь губляться в стінах НАБУ, прокурор жодним чином не може їх побачити. Хоча закон зобов’язує детективів надавати всі матеріали", - розповів він. "САП здійснює нагляд. Але САП не може проконтролювати моментів, коли матеріали фактично ховаються від прокурорів, фізично ховаються. І САП не може проконтролювати моменти, коли ці матеріали фактично зникають", - зауважив прокурор.

Він також додав, що доля вказаних матеріалів прокурорам досі не відома. "Я не можу добитися від керівництва НАБУ, де ці матеріали", - зізнався Холодницький. "Якби не Бігус.інфо, ми би про ці матеріали навіть не дізналися", - визнав він.

Повʼязані теми:

Наступна публікація