"Це якийсь прикол?": Подоляк розкритикував ООН за вчинок після підриву Каховської ГЕС

"Це якийсь прикол?": Подоляк розкритикував ООН за вчинок після підриву Каховської ГЕС

Радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк розкритикував ООН за допис про російську мову / Фото: Getty Images

Він наголосив, що ООН дедалі більше перетворюється "на глобальну пародію".

Радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк розкритикував ООН за допис про День російської мови, коли окупанти підірвали Каховську ГЕС.

Про це Подоляк написав у Мережі.

Він зазначив, що Росія підірвала Каховську ГЕС і створила найбільшу екологічну катастрофу в Європі за останні десятиліття. Унаслідок теракту з мапи зникне багато населених пунктів та загинуть люди.

"Що робить у цей же день ООН? Оголошує на своїй сторінці… День російської мови. Це якийсь "прикол"? Ви серйозно там? Буде ще якась реакція на сьогоднішній теракт? Організація, що покликана забезпечувати глобальну безпеку, усе більше перетворюється на глобальну пародію", – обурився радник голови ОП.

Нагадаємо, вранці 6 червня після підриву окупантами Каховської ГЕС в ООН опублікували допис про те, що сьогодні відзначають День російської мови. При цьому в організації жодним словом не обмовились про воєнний злочин росіян.

Підрив Каховської ГЕС

Російські загарбники в ніч проти 6 червня підірвали Каховську ГЕС, внаслідок чого дніпровська вода почала затоплювати населені пункти Херсонщини. Станція зруйнована повністю і вже пішла під воду. З регіону проводиться евакуація. Цей воєнний злочин росіян становить загрозу для Запорізької АЕС, може залишити без питної води Херсонщину й окупований Крим та завдати суттєвої шкоди екології.

ТСН.ua зібрав усе, що відомо про підрив Каховської ГЕС та про наслідки.

Читайте також:

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Війна Росії проти України
Наступна публікація