"Це зближує нас": як привітали українців з безвізом європейські політики

"Це зближує нас": як привітали українців з безвізом європейські політики

Фото: Reuters

ТСН.ua зібрав заяви європейських політиків щодо історичної події.

Європейські політики привітали Україну з початком безвізового режиму із країнами ЄС.

ТСН.ua зібрав заяви європейських політиків щодо історичної події.

Зокрема, Високий представник ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки Федеріка Могеріні записала відео з нагоди набуття чинності безвізового режиму між Україною і Євросоюзом, яке опубліковане у Twitter Єврокомісії.

"Сьогодні ми прибрали бар'єр між українцями і громадянами країн ЄС. Більше немає віз для короткострокових поїздок між нашими країнами. Ми це зробили, і ми зробили це разом", - сказала Могеріні.

Вона також додала, що це створює нові можливості.

"Україна втілила реформи для своїх громадян, про які ми просили, і ми в Європейському союзі дотрималися обіцянки. Це те, що ми називаємо win-win рішення. Це створює нові можливості для всіх нас, зміцнює наші економіки, безпеку і нашу дружбу", - прокоментувала Могеріні.

Також із початком дії безвізу Україну привітав президент Європейської ради Дональд Туск.

"День, який запам'ятаємо. Безвізові подорожі для українців стали реальністю. Це зближує нас", - написав Туск у своєму Twitter.

Своєю чергою, посол Швейцарської Конфедерації в Україні Гійом Шойрер заявив, що після запровадження безвізового режиму з Європейським Союзом та іншими країнами Шенгенської зони Україна може податися за київською княжною Анною Ярославною, щоб гідно увійти у європейську родину.

"Хотілося зазначити, що сьогодні така визначна дата, 11 червня, і це такий дуже дивний збіг... Я дуже щасливий, що саме сьогодні Україна може податися за Анною Київською, яка першою поїхала до Європи, долучитися і піти за нею, і гідно увійти у європейську сім'ю", - заявив Шойрер.

З ним погодилася посол Французької Республіки Ізабель Дюмон, яка назвала запровадження безвізового режиму важливим святом. Вона сказала, що безвіз створює "вільний доступ до Європи з усіма її цінностями".

"Сподіваюсь, що свято Франкофонії, а також свято вільного доступу українців до Європи - безвізовий режим - дадуть нам змогу ще більше радіти сьогодні, і що українці зможуть їхати від сьогодні у вільну та Франкофонну Європу", - сказала Дюмон.

Однак, посол Канади Роман Ващук нагадав, що хоча Україна не має безвізу з Канадою, але вже цього літа запроваджується зона вільної торгівлі між країнами. 

Нагадаємо, раніше ТСН.ua зібрав в інфографіці все, що українцям необхідно знати про безвізовий режим з Євросоюзом – куди можна поїхати, як оформити біометричний паспорт і скільки грошей необхідно мати для перетину кордону тієї чи іншої країни.

Фото: Reuters

Повʼязані теми:

Наступна публікація