Чалий заявив про появу в Мережі фейкового акаунта посла України в США

Чалий заявив про появу в Мережі фейкового акаунта посла України в США

Фото: УНІАН

​​​​​​​Він наголосив, що у нього завжди був і залишається тільки один офіційно підтверджений акаунт - Валерій Чалий.

Посол України в США Валерій Чалий попередив про підготовку інформаційної атаки та публікації можливих фейків від його імені в соціальній мережі Facebook за допомогою фальшивого Valeriy Chaliy.

Про це він написав на своїй офіційній сторінці у Facebook.

Всіх моїх фейсбучних друзів і фоловерів прошу бути уважними. Якісь "добродії" готують знову інформаційну атаку на посла...

Опубліковано Валерієм Чалим (Valeriy Chaly) Середа, 19 вересня 2018 р.

"Якісь "добродії" готують знову інформаційну атаку на посла України. Роблять все в цей раз ґрунтовно. Створили фейковий акаунт з моїм справжнім фото (додали одну літеру у прізвище англійською - виглядає дуже реалістично) і зараз намагаються розширити коло друзів, відсилаючи запити від мого імені", - зауажив дипломат.

Він наголосив, що у нього завжди був і залишається тільки один офіційно підтверджений акаунт - Валерій Чалий (Valeriy Chaly).

Невдовзі після публікації посту й, очевидно, після офіційних скарг, фейковий обліковий запис був видалений із системи. Натомість зі скріншоту видно, що в ньому використовувалися справжні фотографії посла України в США, у тому числі його зустрічей з колишніми президентом США Бараком Обамою і віце-президентом Джо Байденом. При цьому, у відповідному розділі були прописані реалістичні біографічні дані Валерія Чалого, - пише Укрінформ.

Російських хакерів підозрюють у кібератаці на компанію British Airways

Російських хакерів підозрюють у кібератаці на компанію British Airways

Нагадаємо, що раніше йшлося про те, що хакери вчинили атаку на особисті акаунти журналістів 1+1 media

Повʼязані теми:

Наступна публікація