"Час будувати політичну команду": Клімкін пішов у відпустку

"Час будувати політичну команду": Клімкін пішов у відпустку

Фото: ТСН.ua

Рада досі не ухвалила його відставку, яку вимагає президент Зеленський.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін ухвалив рішення піти у відпустку.

Про це він заявив у відеозверненні на Facebook.

"Незалежно від того, яке рішення і коли ухвалить Рада щодо моєї відставки, я ухвалив рішення піти у відпустку. Вважаю, що це буде чесно і правильно", - заявив Клімкін.

За його словами, відпустка буде політичною.

"Саме час будувати справжню політичну команду. Всім, кому не подобається сучасний політичний бардак – приєднуйтесь", - закликав очільник МЗС.

Як повідомлялося, президент Володимир Зеленський розкритикував роботу глави МЗС України Павла Клімкіна щодо направлення Росії ноти у справі про звільнення моряків.

30 травня Зеленський вніс до Верховної Ради подання щодо звільнення Павла Клімкіна з посади міністра закордонних справ України, Степана Полторака – з посади міністра оборони України. Ще одне подання стосується відставки голови СБУ Василя Грицака. Своєю чергою Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони передав на голосування депутатами указ про звільнення Грицака та Клімкіна, проте висловився проти звільнення Полторака.

6 червня Рада провалила відставку міністра закордонних справ Клімкіна. Постанови не набрали необхідної кількості голосів. 11 червня президент України Володимир Зеленський вніс подання до парламенту щодо призначення міністром закордонних справ Вадима Пристайка.

Передвиборча напруга: Зеленський проти Клімкіна, Саакашвілі штурмує ЦВК, заручники як валюта

Передвиборча напруга: Зеленський проти Клімкіна, Саакашвілі штурмує ЦВК, заручники як валюта

Повʼязані теми:

Наступна публікація