"Чекаємо на наступний етап": Зеленський розповів про підготовку нових списків на обмін

"Чекаємо на наступний етап": Зеленський розповів про підготовку нових списків на обмін

Фото: УНІАН

Президент також сказав, що має ідеї щодо повернення Криму.

Президент України Володимир Зеленський заявив про підготовку списків для наступного етапу обміну полоненими.

Про це він сказав, виступаючи 13 вересня, на форумі YES у Києві.

"Зараз ми говоримо про інший етап після наших політв’язнів, наших хлопців, і після моряків. Відверто скажу, ми готуємо інші списки і чекаємо на наступний етап обміну. Про це також ми будемо домовлятись: і у Мінську, і у нормандському процесі", - заявив президент.

Крім того, він зауважив, що повернення анексованого Криму буде найскладнішим питанням. Він сказав, що наразі "є декілька форматів й ідей" щодо цього. Про повернення півострова, за його словами, він говоритиме під час зустрічі з президентом США Дональдом Трампом. "Ми будемо боротися, щоб повернути Крим. І не тільки на словах", - наголосив Зеленський.

Водночас, що стосується розведення військ на Донбасі, за його словами, це дуже чутлива тема. І наступний етап, який має відбутися найближчим часом, це розведення в Петровському і Золотому.

"Ми розвели війська в Станиці Луганській, там немає стрільби, там ми почали будувати міст. Це з гуманітарної точки зору дуже правильно. Наступний етап, згідно з Мінськими домовленостями, у нас розведення в Петрівському і Золотому. Думаю, що ми прийдемо до цього у найближчі тижні”, - сказав Зеленський.

Нагадаємо, 7 вересня відбувся обмін полоненими між Україною та РФ у форматі "35 на 35". Літак з українськими бранцями приземлився у столичному аеропорту "Бориспіль", де на нього чекали рідні та близькі, журналісти і президент України Володимир Зеленський. Серед українців, які повернулися додому – Олег Сенцов, Олександр Кольченко, Павло Гриб, Володимир Балух, Микола Карпюк, українські моряки, захоплені росіянами у Керченській протоці та інші. Повний список усіх 35 звільнених українців - дивіться за посиланням

Натомість літак з росіянами був направлений до московського аеропорту "Внуково". Серед осіб, яких в рамках обміну направили до Москви, були серед інших колишній зенітник "ДНР" Володимир Цемах та звинувачений у держзраді керівник "РИА Новости Україна"  Кирило Вишинський. Цемаха, який є фігурантом справи про збиття рейсу MH17, перед обміном допитали нідерландські слідчі

Повний список, тих, кого Україна віддала Росії задля повернення своїх бранців, дивіться тут. 

Едем Бекіров позиватиметься в ЄСПЛ щодо його незаконного утримання під вартою

Едем Бекіров позиватиметься в ЄСПЛ щодо його незаконного утримання під вартою

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Зеленський Володимир Олександрович
Наступна публікація