Через найдорожчу електроенергію в світі вмирає українська промисловість, - Палиця

Через найдорожчу електроенергію в світі вмирає українська промисловість, - Палиця

Ігор Палиця / Фото: volynnews.com

На думку нардепа, в такий ситуації винен уряд.

Через зависоку ціну на електроенергію помирають українські підприємства.

Таку думку в ефірі суспільно-політичного ток-шоу "Право на владу" на 1+1 висловив нардеп від депутатської групи "За майбутнє" Ігор Палиця.

"Ми всі зранку прочитали, що була аварійна ситуація на Рівненській атомній електростанції. Промисловість сьогодні зупиняється, тому що у нас найдорожча електроенергія в Європі і в світі. Сьогодні наша промисловість неконкурентоспроможна з світовими ринками. Сьогодні наші комунальні підприємства - це водоканали, це підприємства електротранспорту - не можуть надавати дешеві послуги нашим українцям, тому що в них дуже дорога електроенергія. І в той же час для того, щоб дати дешеву електроенергію підприємствам, які працюють на експорт, які виробляють сталь і все інше, що можна продавати на експорт і отримувати валюту в країну, - ми їх заганяємо в найдорожчу в 4-5 разів електроенергію в Європі. Вони зупиняються", — сказав він.

Палиця також додав, що така ситуація виникає через урядовців.

"Замість того, щоб давати електроенергію атомну, яка коштує 55 копійок, уряд зупиняє - і дав вказівку вже зупинити 60% всіх енергоблоків атомних України. Для того, щоб ми фінансували "зелену" енергетику, яка коштує 4 гривні КВтт, а не 50 копійок, як атомна, яка дорожча в 6 разів, ніж в Європі "зелена" електроенергія. Ми сьогодні спонсоруємо компанію ДТЕК, яка продає в 4 рази дорожчу електроенергію в Україну, і ми зупиняємо дешеву екологічну чисту електроенергію", — сказав він.

Напередодні повідомлялося, що частка атомної енергетики в загальному балансі ринку зросла в березні до 59,9%.

Українські підприємства помирають через зависоку ціну на електроенергію  - Палиця

Українські підприємства помирають через зависоку ціну на електроенергію  - Палиця

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація