Савченко пояснила своє голодування та відмовилась від нагляду лікарів

Савченко пояснила своє голодування та відмовилась від нагляду лікарів

Фото: УНІАН

Вона лишиться під вартою до 10 вересня. 

Підозрювана у підготовці теракту народна депутатка Надія Савченко оголосила безстрокове голодування у зв'язку з подовженням терміну тримання під вартою.

Про це на сторінці у Facebook повідомила заступник голови партії "Громадсько-політична платформа Надії Савченко" Тетяна Проторченко, оприлюднивши фотокопії відповідних заяв Савченко та судової ухвали.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1688507021246591&id=896212553809379

Опубліковано Тетяною Проторченко П'ятниця, 13 липня 2018 р.

"Я оголошую безстрокове голодування на беззаконні злочинні дії судді Бугеля, прокурорів Банника і Климовича, слідчого Томусяка, які осудили мене без адвокатів, не давши мені навіть змогу висловити свою позицію в судовому засіданні на свій захист", - написала Савченко.

Окрім цього, Савченко заявила, що відмовляється від лікарського нагляду в пенітенціарній системі України через недовіру до лікарів.

Надія Савченко лишиться під вартою до 10 вересня. 

Будівлю Шевченківського суду, де мають обрати запобіжний захід для Савченко, замінували

Будівлю Шевченківського суду, де мають обрати запобіжний захід для Савченко, замінували

Нагадаємо, 22 березня Верховна Рада зняла із Савченко недоторканність і схвалила притягнення до кримінальної відповідальності й арешт.

Савченко звинувачують у підготовці масштабного теракту проти керівництва країни з метою державного перевороту. Голосувати проти Савченко депутатів переконало 30-хвилинне відео. На ньому вона разом зі своїм спільником Володимиром Рубаном у деталях планують терористичну атаку із тисячами жертв у Києві.

23 березня Шевченківський районний суд Києва обрав для Савченко запобіжний захід у вигляді двох місяців під арештом, а нардеп оголосила голодування.

10 квітня співробітники СБУ обшукали квартиру Савченко.  17 квітня вона дала свідчення на поліграфі.  22 червня суд залишив чинним рішення щодо тримання під вартою народного депутата Надії Савченко.

Повʼязані теми:

Наступна публікація