Через витік інформації в Білому домі розпочали перевірку мобільників співробітників - Politico

Через витік інформації в Білому домі розпочали перевірку мобільників співробітників - Politico

Фото: Reuters

Офіційний представник Білого дому відмовився давати коментарі.

Мобільні телефони близько десяти співробітників прес-служби Білого дому були перевірені у зв'язку з витоком у ЗМІ інформації з закритої наради.

Про це пише Politico з посиланням на джерело.

Повідомляється, що представник Білого дому Шона Спайсер дізнався, що до журналістів потрапила інформація з закритої наради і викликав до себе тих, хто на ній був присутній. Під час наради Спайсер висловив розчарування кількістю приватних бесід і зустрічей, зміст яких було представлено у ЗМІ у невтішному світлі. Перед нарадою підлеглим Спайсера було запропоновано залишити свої мобільні телефони на столі біля входу для перевірки, щоб тим самим довести, що їм нема чого приховувати.

У ході бесіди офіційний представник Білого дому нагадав співробітникам прес-служби, що за законами США службовцям адміністрації заборонено користуватися програмами для шифрування даних і автоматичного видалення відправлених повідомлень.

Спайсер пригрозив підлеглим великими проблемами у разі нових витоків або якщо перевірки телефонів на причетність до них дадуть позитивні результати.

Офіційний представник Білого дому відмовився давати коментарі виданню.

Нагадаємо, що раніше журналістів CNN, The New York Times, Los Angeles Times і Politico не пустили на брифінг в Білий дім.

При вході в залу, де мав відбутися брифінг, одну з журналісток зупинив охоронець і повідомив, що її імені немає у списку присутніх.

Адміністрація президента США Дональда Трампа поки ніяк не прокоментувала ситуацію.

Нагадаємо, що раніше президент США Дональд Трамп назвав телекомпанії NBC, ABC, CBS, CNN і газету The New York Times ворогами американського народу.

Нагадаємо, що раніше авторитетний ресурс CNN звернувся до команди новообраного президента США Дональда Трампа з проханням пояснити, які саме вони допустили неточності при публікації своїх новин, після того, як Трамп не дозволив їх журналісту задати питання під час своєї першої прес-конференції.

Нагадаємо, американський ресурс BuzzFeed вразив світ, опублікувавши досьє на 35 сторінок, в якому стверджується, що Росія має компромат на Трампа, а також наводяться дані про зв'язок Трампа з Росією і втручання Росії у вибори в США. При цьому журналісти BuzzFeed зазначили, що документ не є підтвердженим.

CNN, у свою чергу, повідомив у вівторок, 10 січня, чотири представника з керівництва американської розвідки надали екс-президенту США Бараку Обамі і новому президентові Дональду Трампу двосторінковий огляд досьє, в якому зокрема йшлося про втручання Росії у президентські вибори США і також про компромат на Трампа.

На своїй першій прес-конференції Трамп різко обірвав журналіста CNN, який хотів задати питання, додавши, що він вважає ганьбою ту інформацію, яку нібито поширив CNN.

Вперше в історії Білий дім зачинив двері перед журналістами провідних видань

Вперше в історії Білий дім зачинив двері перед журналістами провідних видань

Повʼязані теми:

Наступна публікація