Через візит Медведєва до окупованого Криму українське МЗС направило ноту протеста до РФ

Через візит Медведєва до окупованого Криму українське МЗС направило ноту протеста до РФ

Фото: УНІАН

МЗС України заявляє, що вся відповідальність за порушення покладається на Російську Федерацію як державу-окупанта.

МЗС висловило рішучий протест у зв'язку з черговим неузгодженим з Україною візитом російської делегації на чолі з прем'єр-міністром Російської Федерації Дмитром Медведєвим в окупований Крим.

Про це йдеться на сайті МЗС.

Російському зовнішньополітичному відомству надіслано відповідну ноту протесту. Українські дипломати неодноразово наголошували на неприпустимості неузгоджених з Україною перебувань російських посадових осіб на суверенній території нашої держави у її міжнародно визнаних кордонах, яка включає Автономну Республіку Крим та місто Севастополь.

"Українська сторона вважає згаданий візит та інші т.зв. "поїздки" російських посадовців до тимчасово окупованих Автономної Республіки Крим та м.Севастополь грубим порушенням державного суверенітету і територіальної цілісності України, цинічним і демонстративним нехтуванням російською стороною загальновизнаними нормами міжнародного права", - йдеться у повідомленні.

МЗС України заявляє, що вся відповідальність за ці та інші порушення покладається на Російську Федерацію як державу-окупанта відповідно до норм міжнародного права, її посадових осіб, а також незаконні "органи кримської влади" та їх представників, які ухвалюють незаконні рішення та вчиняють протиправні дії.

Нагадаємо, що раніше у МЗС України відреагували на ув'язнення окупантами активіста Балуха в Криму

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація