Черновецький емоційно відреагував на підозру і звинуватив Луценка у помсті

Черновецький емоційно відреагував на підозру і звинуватив Луценка у помсті

Фото: УНІАН

Екс-мер Києва назвав людей, які, на його думку, причетні до інкримінованого йому злочину.

Екс-мер Києва Леонід Черновецький, якому Генеральна прокуратура повідомила про підозру у зловживанні владою, заперечує всі звинувачення на свою адресу. Він звинуватив генпрокурора Юрія Луценка у помсті.

Про це Черновецький заявив на своїй сторінці у Facebook, при цьому його повідомлення майже повністю було написане з використанням клавіші Caps Lock.

Черновецький міг завдати збитків бюджету столиці на 250 мільйонів гривень

Черновецький міг завдати збитків бюджету столиці на 250 мільйонів гривень

За словами екс-мера Києва, в 2008 році він під час засідання РНБО при повному Кабінеті міністрів і президенті Вікторові Ющенку звинуватив Луценка у вимаганні землі у мерів міст. Черновецький стверджує, що коли президент вийшов з залу, то Луценко підбіг до нього і кілька разів вдарив. На думку колишнього мера столиці, саме за ті слова про вимагання землі генпрокурор йому зараз мстить.

Черновецький також заявив, що "в історії кримінального права ще не було випадку, щоб за підписання рішення колегіального органу в "інтересах невстановлених осіб" мера притягали до суду".

"Це новела і той слідчий, хто підписав таку постанову, обов'язково разом з Луценко потрапить за це у в'язницю", - зазначив Черновецький.

Що стосується рішення щодо передачі землі для будівництва вертолітного майданчика на Парковій дорозі в Києві, в якому підозрюється Черновецький, екс-мер заявив, що в той час містом він вже фактично не керував.

"До часу підписання мною рішення мерій вже фактично керував Попов, а засідання ради вела Герега! Вона практично і була тоді мером. А перевіряти Герегу, від якої надійшло це рішення, у мене навіть не було повноважень", - запевняє Леонід Черновецький.

Водночас у Гереги заявляють, що на момент прийняття рішення щодо передачі земельних ділянок під вертолітний майданчик вона не обіймала посаду заступника міського голови. Оскільки рішення датоване 28 грудня 2010 року, а на посаду секретаря Герегу було призначено 20 квітня 2011 року. А до цього всі повноваження міського голови виконував саме Черновецький.

Повʼязані теми:

Наступна публікація