Черновецький став фігурантом кримінальної справи про викрадення бізнесмена

Черновецький став фігурантом кримінальної справи про викрадення бізнесмена

Черновецького перевіряють на причетність до викрадення бізнесмена

Нинішня справа не проти екс-мера, а за фактом зникнення людини.

Екс-мер Києва Леонід Черновецький і пастор "Посольства Божого" Сандей Аделаджа фігурують у черговій кримінальній справі. Прокуратура Голосіївського району дала доручення міліції провести досудове розслідування у кримінальному провадженні "Викрадення людей" (ст. 146 КК), зареєстрованого на підставі заяви громадянки Алли Фролової, пише "Сегодня".

За даними прокуратури, суть заяви колишньої робітниці сім'ї Черновецьких в тому, що вона передбачає: до зникнення в 1997 році її чоловіка Степана Кройтора можуть бути причетні Черновецький і Аделаджа. Але нинішня справа не проти них, а за фактом зникнення Кройтора. Сам Черновецький каже, що все це нісенітниця.

За словами Фролової, її чоловік у 1990-х роках був досить заможною людиною, власником кількох компаній, президентом страхової компанії. "Степан тоді був політиком і бізнесменом, але несподівано зник безвісти. А за тиждень до цього він говорив мені, що вклав у "Правекс-Банк" всі свої активи, що "Правекс" - це його ідея. "Банк перейде в мою власність", - сказав він мені.

Крім того, чоловік був парафіянином церкви "Посольство Боже". Аделаджа після приїзду в Україну шукав багатих покровителів, і його познайомили зі Степаном. Після нічного богослужіння і розмови з пастором Аделаджею він і зник. А один з парафіян, Свиридов, сказав, що після розмови чоловік сказав, що у нього очі відкрилися на пастора", - розповіла Фролова.

Сама вона теж була прихожанкою "Посольства". Вже після зникнення чоловіка вона попросила Аделаджу допомогти з роботою, і той порекомендував її в сім'ю Черновецьких домробітницею. Але після кількох місяців роботи її звільнили без пояснення причин. "Тоді служба безпеки "Правекс-банку" перевіряла всіх домробітниць Черновецьких", - говорить вона.

Є й інша версія зникнення Кройтора. Його старий товариш Іса М. припускає, що Кройтора вкрали з метою викупу. "Ми познайомилися зі Степаном 20 років тому у бізнес-справах. Ми хотіли створити свій банк. Не склалося, і Степан сказав, що він вільні кошти (це десятки мільйонів) покладе на депозит у серйозний банк. Я поїхав за кордон, а коли повернувся, дізнався, що він загадково зник. По ланцюжку правоохоронців я дістався навіть до Ігоря Гончарова, але його якраз заарештували. (Нагадаємо, офіцер УБОЗ Гончаров створив банду, куди входили й інші міліціонери. Вони викрадали людей заради викупу і вбивали їх. Гончаров помер, інших "перевертнів" кілька років судять - ред.) У зв'язку з цим можливо, що і Кройтор міг стати жертвою "перевертнів", - сказав Іса.

Нагадаємо, раніше програмі "Гроші"особиста прибиральниця Леоніда Черновецького Алла Фролова погодилася розповісти трагічну історію свого чоловіка, який був успішним бізнесменом, а потім таємниче зник. Саме йому нібито належав "Правекс-банк", яким потім володів Черновецький.

Повʼязані теми:

Наступна публікація