"Чеські друзі Кремля": канал "1+1" презентував фільм про скандального Мілоша Земана

"Чеські друзі Кремля": канал "1+1" презентував фільм про скандального Мілоша Земана

Чеський лідер відкрито підтримує Путіна / Фото: УНІАН

Стрічка стала спільним проектом каналу "1+1" та української редакції "Радіо Свобода" в Празі.

Канал "1+1" спільно із українською редакцією "Радіо Свобода" в Празі створив документальний проект про скандального чеського президента Мілоша Земана "Чеські друзі Кремля".

Для того, аби створити матеріал, кореспондент ТСН Ольга Мальчевська півроку провела у Чехії, йдеться у сюжеті ТСН.19:30.

У розслідуванні Ольги Мальчевської, яка заради інтерв'ю із Земаном об'їздила усю Чехію, йдеться про російський вплив на чеського президента та непомітні, на перший погляд, шляхи російської війни.

За словами авторки фільму "Чеські друзі Кремля", найважчим у її роботі було вмовити на інтерв'ю не лише президента, а і його друзів та радників.

Під час роботи над фільмом журналістка дізналася про шпигунів, які працюють у російському посольстві в Чехії, та про регіон, якому Земан завдячує своїм президентством, де живуть здебільшого шахтарі.

Більше того, Мальчевска побачила, як неприховано чеські ЗМІ пропагують руський мір. 

Втім, багато чехів уже зрозуміли, чиї інтереси представляє в їхній країні їхній президент. Про це розповідає і Ольга Мальчевська, і її консультант - співробітниця "Радіо Свобода", українка,  яка мешкає у Празі, Оксана Пеленська.

"Ми бачили у листопаді минулого року, коли багатотисячний мітинг чехів виставив червону картку президентові. Вони заперечують, вони не хочуть війни російсько-української, вони підтримують українців, вони підтримують український Майдан і ті гасла, за які загинула Небесна сотня. Вони про це знають", - пояснила Пеленська.

Документальний фільм "Чеські друзі Кремля"

Документальний фільм "Чеські друзі Кремля"

Повʼязані теми:

Наступна публікація