"Чітко впевнені, що ми його виконаємо, немає жодних сумнівів", – міністр фінансів про держбюджет-2021

"Чітко впевнені, що ми його виконаємо, немає жодних сумнівів", – міністр фінансів про держбюджет-2021

Фото: Національний банк України

Марченко запевнив, що бюджет є збалансованим і реалістичним.

Державний бюджету України на 2021 рік, який у вівторок, 15 грудня, у другому читанні та загалом ухвалила Верховна Рада, є реалістичним і збалансованим. Міністерство фінансів впевнене у його виконанні.

Про це заявив міністр фінансів України Сергій Марченко під час брифінгу, передає "УНІАН".

"Бюджет є збалансованим, реалістичним, і ми чітко впевнені, Міністерство фінансів і уряд, що ми його виконаємо, в цьому немає жодних сумнівів", — заявив він.

Очільник відомства зазначив, що зараз бюджет виконується, а дефіцит бюджету фінансується.

"Ми здійснили рекордний обсяг єврооблігаційних запозичень з рекордно низькою ставкою прибутковості. У нас доходи перевиконані податковою вже в листопаді. До кінця року доходи будуть повністю виконані, і фінансування бюджету буде здійснено", — сказав Марченко.

Він додав, що бюджет 2021 року також буде виконано, попри всі ризики.

Глава Мінфіну наголосив, що, згідно з "бюджетом можливостей", працівникам освіти підвищать зарплати на 26%, медикам на 30%.

"Це бюджет, який дозволяє збалансувати всі положення державної політики в одному конкретному документі, і за ним чітко йти", — вважає Марченко.

Також, за словами Марченка, в бюджеті-2021 передбачено 100 млрд грн на капітальні інвестиції, що дасть економіці потужний стимул і позитивний сигнал.

Як повідомлялося раніше, прем'єр-міністр України Денис Шмигаль привітав ухвалення Радою Державного бюджету на 2021 рік, назвавши це "важливим державницьким рішенням".

Головний кошторис країни: які цифри влада готова закласти в бюджет

Головний кошторис країни: які цифри влада готова закласти в бюджет

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Держбюджет-2020
Наступна публікація