Член ради італійської Венето запевнив, що резолюція про Крим не має ніякої цінності

Член ради італійської Венето запевнив, що резолюція про Крим не має ніякої цінності

Фото: УНІАН

В Італії зовнішня політика не входить у повноваження регіону.

Резолюція ради італійської області Венето про статус Криму - це тільки жест, який спрямований на місцевих жителів і він не буде мати ніяких наслідків.

Про це заявив член ради від Демократичної партії Італії Граціано Адзалин.

"З практичної точки зору, вона не означає практично нічого. Це було рішення, у якого не буде жодних наслідків. За ним не буде ніякої законодавчої ініціативи - наприклад, акта про визнання [статусу Криму - ред], в рамках якого можна буде почати двосторонні відносини, відкрити диппредставництва і так далі. Ні, нічого цього не буде. Також не буде ніяких наслідків в сфері економіки. В Італії зовнішня політика не входить у повноваження регіону. Визнати державу може тільки інша держава. Венето - це не держава, це лише область суверенної держави, Італії", - запевнив політик.

За його словами, відбулася подія, яке не має ніякої цінності. Мовляв, це викликало великий інтерес російських ЗМІ, але національні газети Італії про це не написали і новини.

Нагадаємо, що раніше в центрі Берліна під Рейхстагом помітили активістів з російськими прапорами і прапорами квітів георгіївської стрічки. Невідомі активісти закликають Євросоюз зняти санкції з Росії.

Повʼязані теми:

Наступна публікація