Члени Конгресу США закликали Обаму надати Україні не лише гуманітарну допомогу

Члени Конгресу США закликали Обаму надати Україні не лише гуманітарну допомогу

Члени Конгресу США, у тому числі демократка Марсі Каптур, закликали Обаму надати зброю Україні. / Фото: Getty Images/Fotobank

Представники обох американських партій наголошують на важливості надання летального озброєння Україні.

Після новини про додаткові $ 18 млн допомоги, яку США надасть вразливим верствам населення в Україні, американські конгресмени вкотре закликали Барака Обаму надати летальне озброєння українській армії.

Республіканець Майкл Фіцппатрік та демократи Сандер Левін і Марсі Каптур опублікували відповідну заяву у вівторок, 21 квітня.

"Важливість надання гуманітарної допомоги населенню, що потерпають від бойових дій, не викликає сумніву. Тим не менш, ця допомога тільки лікує симптоми більшої проблеми. Уряд України гостро потребує оборонних озброєнь, необхідних для захисту своїх кордонів і суверенітету. Оборонні статті допоможуть Україні продовжувати процес економічних і державних реформ, розпочатих після Євромайдану", - йдеться у заяві членів Конгресу США.

Політики нагадали, що американські законодавці вже кілька разів закликали Обаму надати військову допомогу Україні. Окрім того, вони згадали, що міністр оборони Ештон Картер також дав зрозуміти, що підтримує ідею надання летальної зброї українській армії.

Нагадаємо, американські сенатори вимагають надати Україні зброю після 1 жовтня.

Повʼязані теми:

Наступна публікація