"Чорний список": до Білорусі та Росії заборонено в'їзд тисячам українців

"Чорний список": до Білорусі та Росії заборонено в'їзд тисячам українців

Фото: Global Look

Про кількість людей, яким заборонений в'їзд у країни розповіли в МВС Білорусі. 

У "Чорному списку" осіб, яким заборонено в'їзд до Білорусі й Росії, міститься 300 тисяч громадян України.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Білорусі Ігор Шуневич, передає TYT.BY.

За його словами, загалом у "чорному списку" осіб, яким заборонено в'їзд до Білорусі й і Росії, перебуває 1,7 мільйона осіб. 1,5 мільйона були внесені за ініціативою Росії, 300 тисяч з них - українці.

Окрім того, Шуневич прокоментував затримання в Мінську українського письменника Сергія Жадана за вказівкою РФ, яке сталося 11 лютого 2017 року.

Зокрема, глава МВС Білорусі зазначив, що не знав про такого письменника, як Жадан.

"Хотілося б подискутувати з приводу того, що він відомий письменник. Я українську літературу вивчав 17 років, але таке прізвище чую вперше", - сказав Шуневич.

За його словами, МВС зобов'язане "виявляти таких громадян і затримувати".

"І затримали, тому що міліція працює добре. А сталося це вночі, оскільки інформація надійшла вночі про те, що в Білорусі перебуває людина, пов'язана з тероризмом. Чекати до ранку не могли", - заявив Шуневич.

Нагадаємо, 11 лютого відомого українського поета та письменника Сергія Жадана затримали у столиці Білорусі – Мінську, та ніч протримали у камері. Близько 2-ї ночі 11 лютого до готельного номеру, де перебував письменник, прийшов білоруський міліцейський патруль. Без жодних пояснень  Жадана доправили до відділку, де почали шукати його прізвище у базі. За його словами, після невдалих спроб правоохоронці подзвонили до КДБ і відправили його до іншого відділку міліції.

На ранок в нього розпитували про тероризм і врешті  поставили штамп про заборону в'їзду до Білорусі на невизначений термін. Своєю чергою, через затримання відомого українського поета та письменника Сергія Жадана у Мінську до МЗС України викликали послу Білорусі в Україні Ігоря Сокола. Згодом у Білорусі таки скасували заборону Жадану на в'їзд

Через "темники" Кремля в Білорусі заарештували письменника Сергія Жадана

Через "темники" Кремля в Білорусі заарештували письменника Сергія Жадана

Повʼязані теми:

Наступна публікація