Чорноморський флот РФ, диверсійні групи й "казаки". Наливайченко розповів про захоплення Криму

Чорноморський флот РФ, диверсійні групи й "казаки". Наливайченко розповів про захоплення Криму

Фото: УНІАН

Він підтвердив, що агресія ЗС РФ почала здійснюватися 20 лютого.

Агресія Росії щодо України в Криму здійснювалася кількома групами осіб.

Про це заявив екс-керівник СБУ Валентин Наливайченко, передає Українська правда. У Оболонському райсуді Києва триває розгляд справи про держзраду президента-втікача Вікотора Януковича.

"Я можу підтвердити, що здійснювалася окупація, агресія з 20 лютого збройними силами РФ, насамперед, Чорноморського флоту РФ, в кількості 24 тисяч осіб. Друге, контрактники, диверсійні групи. Третє – ФСБ Росії. Їхня роль – взяття під контроль СБУ і інших правоохоронних органів, або на пряму через керуючих, або через осіб, що зрадили українській присязі і перейшли на бік агресії", - розповів він.

"І ще одна складова – це сепаратистські, антиукраїнські організації, так звані "казаки" і інші, які за часів Януковича були не просто відновлені, а повернулися на територію республіки Крим", - додав Наливайченко.

Раніше народний депутат від "Блоку Петра Порошенка" та голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров на засіданні суду щодо президента-втікача Віктора Януковича розповів про захоплення Росією Криму, зокрема, про захоплення приміщень Верховної Ради і Ради міністрів АР Крим.

У суді над Януковичем Чубаров детально описав події в Криму

У суді над Януковичем Чубаров детально описав події в Криму

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація