Чубаров назвав суперечливим звіт Ради Європи про права людини в Криму

Чубаров назвав суперечливим звіт Ради Європи про права людини в Криму

Фото: УНІАН

Україна зацікавлена у міжнародних місіях до Криму, але цими місіями мають опікуватися спеціалізовані інституції.

Глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров критично оцінив звіт Ради Європи про права людини в Криму і вважає його великою мірою суперечливим.

Про це інформує DW.

"У звіті йдеться про те, що в тимчасово окупованому Криму утисків та переслідувань зазнають окремі незгодні з російським режимом активісти, а не кримські татари як етнічна група. Ми з цим висновком категорично не згодні", - заявив Чубаров.

Кримськотатарський політик наголосив, що в Криму "до представників жодної релігійної конфесії, окрім татар, які проповідують іслам, в будинки не вриваються правоохоронці", а заборона російською владою діяльності Меджлісу є "найліпшим доказом того, що з боку окупаційної влади проти кримськотатарського народу ведеться політика на знищення". За словами Чубарова, Україна зацікавлена у міжнародних місіях до Криму, але цими місіями мають опікуватися спеціалізовані інституції.

"Рада Європи має інститут Комісара з прав людини, відповідні комітети, котрі займаються правами людини, і моніторинги від їх імені будуть більш об'єктивними і відповідатимуть реальному стану речей у Криму", - наголосив Чубаров і розповів, що збирається донести свої оцінки щодо звіту місії РЄ до генсека організації Торбйорна Ягланда.

Нагадаємо, що під час окупацію Криму посли низки країн Заходу телефонували голові Меджлісу кримськотатарського народу із проханням не провокувати російських військових на більш активні дії. Про це заявив голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація