Цілодобова робота і нагляд за кордоном. Зеленський обговорив з головою ОБСЄ розширення мандата місії

Цілодобова робота і нагляд за кордоном. Зеленський обговорив з головою ОБСЄ розширення мандата місії

Фото: Офіс президента України

Новий очільник організації вважає, що спостерігачів треба посилити.

Президент України Володимир Зеленський сьогодні, 20 січня, у Києві зустрівся з прем’єр-міністром, міністром європейських і закордонних справ Албанії та чинним головою ОБСЄ Еді Рамою. Про це повідомляє Офіс президента.

Зеленський відзначив, що Албанія завжди підтримувала суверенітет і територіальну цілісність України.  Він додав, що на зустрічі в нормандської четвірки у Парижі 9 грудня 2019 року сторони домовилися про деякі зміни в роботі спеціальної моніторингової місії ОБСЄ на Донбасі.

"Дуже важливо – це робота ОБСЄ у форматі 24/7 на всій території Донбасу, включно зі спостереженням на українсько-російському кордоні. І вкрай необхідно, щоб там були створені умови для безпеки спостерігачів. Це важлива гуманітарна місія", – наголосив український гарант.

Голова ОБСЄ погодився, що так місія може отримувати більш достовірні дані спостереження, а також наголосив, що моніторингову місію треба посилити.

Сторони обговорили питання розширення мандата місії ОБСЄ в Україні та окремо поговорили про економічні відносини між Україною та Албанією. Зокрема, про розвиток туристичної галузі та потенціал товарообігу.

Про те, що спеціальна моніторингова місія ОБСЄ працюватиме на території Донбасі 24 години на добу сім днів на тиждень заявили за підсумками зустрічі лідери нормандського формату - України, Росії, Франції та Німеччини. 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Зеленський Володимир Олександрович
Наступна публікація