"Цього не було навіть у 2014 році": Кулеба заявив про новий елемент російської агресії

"Цього не було навіть у 2014 році": Кулеба заявив про новий елемент російської агресії

Фото: УНІАН

Західні партнери також інакше реагують на агресію РФ.

Реакція західних партнерів на російську агресію проти України зовсім інша, аніж була в 2014 році.

Про це заявив очільник українського МЗС Дмитро Кулеба, розповіли у ТСН.Ранок 13 квітня. 

За його словами, з'явився новий елемент російської агресії щодо України. "У тому, що відбувається зараз, є абсолютно новий елемент, якого не було навіть у 2014 році - у заявах російських чиновників почали лунати погрози знищити Україну як державу", - наголосив Кулеба. 

Міністр сказав журналістам, що нині партнери рішуче підтримують нашу державу. 

Очільник міністерства сьогодні перебуває у Брюсселі, де має відбутися позачергове засідання комісії Україна-НАТО. Кулеба планує зустрітися з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом. Також відомо, що на засіданні буде і Держсекретар США Ентоні Блінкен. Міністр оборони США Ллойд Остін теж зараз у Брюсселі.

Новини України: Дмитро Кулеба поїхав до Брюсселю на засідання комісії Україна-НАТО

Новини України: Дмитро Кулеба поїхав до Брюсселю на засідання комісії Україна-НАТО

У рамках зустрічі учасники обговорять загострення на Донбасі, яке спалахнуло у березні після загибелі чотирьох військових поблизу Шумів. Від того часу майже щодня маємо втрати чи поранених на фронті, на кордонах з Україною спостерігається скупчення російських військ.

Як повідомлялося, Мережа переповнена відео, на яких Росія стягує до окупованого Криму ешелони з військовою технікою. За даними аналітиків Центру військово-правових досліджень, окупанти сформували в Криму військове угрупування кількістю до 40 тисяч людей. Суттєво збільшилася кількість російських військ біля східних кордонів України. 

В Росії заявляють, що їхня армія пересувається на території країни тими маршрутами, якими вважає за потрібне. Війська перебуватимуть біля українських кордонів доти, доки вирішить керівництво країни, заявив прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков. 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Загострення на Донбасі: останні новини
Наступна публікація