ЦВК очікує, що другий тур президентських виборів відбудеться в заплановані терміни – Бернацька

ЦВК очікує, що другий тур президентських виборів відбудеться в заплановані терміни – Бернацька

Відсьогодні у ЦВК починають приймати голів виборчих дільниць із мокрими печатками.

В ЦВК задоволенні, що перший тур президентських виборів минув без особливих провокацій, а тому очікують, що другий тур відбудеться заплановано 21 квітня.

Про це в ефірі "Сніданку з 1+1" заявила секретар ЦВК Наталія Бернацька.

«Все навіть краще, ніж ми сподівались. Ми готувались до всіх можливих ризиків – до кібератак: нове обладнання, захищали бази даних, і готувалися фізично до охорони дільниць разом з Нацполіцією. Були готові до будь-яких сценаріїв, і жоден з них не було реалізовано», – заявила Бернацька.

Разом з тим, вона зазначила, що попри деякі порушення, які були під час голосування, ЦВК очікує, що підрахунок голосів завершиться  вчасно, якщо і будуть певні судові позови від незгодних з результатами, вони суттєво не вплинуть на результати і тому другий тур має відбутися в заплановані терміни.

Наталія Бернацька: як порушення на виборах вплинули на результати

Наталія Бернацька: як порушення на виборах вплинули на результати

«ЦВК не може змінювати дату виборів, тут питання до парламенту, але я впевнена, що підстав для такого не буде. Навіть якщо будуть дуже довгі судові позови, а ми по всій країні будемо бачити, що є підраховано 99% голосів, що цей один відсоток очевидно нічого не змінює, тільки чекаємо офіційних результатів і ми починаємо друкувати бюлетені», – зазначила секретар ЦВК.

Також Наталія Бернацька нагадала, що у разі, якщо люди голосували не за місцем прописки і вони знову хотітимуть проголосувати в іншому місці, то їм потрібно поквапитись, адже час до наступного туру обмежений і оформити потрібні документи потрібно всього за кілька тижнів. І також порадила всім знову перевірити наявність свого прізвища у списках виборців.

Нагадаємо, що станом на 08:35, 1 квітня, Центральна виборча комісія обробила 50,36% бюлетенів. Жоден з кандидатів не набирає більшість, тому відбудеться другий тур голосування. До нього, згідно з актуальною на зазначений час інформацією, потрапляють:

1. Володимир Зеленський – 30,20%

2. Петро Порошенко – 16,64%

Третє місце посідає Юлія Тимошенко, вона отримала 13,08% голосів.

Кількість виборців, які взяли участь у голосуванні по Україні – 8 756 095. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація