ЦВК перед виборами позбавила повноважень увесь склад Івано-Франківської обласної ТВК

ЦВК перед виборами позбавила повноважень увесь склад Івано-Франківської обласної ТВК

Фото: УНІАН

Міські та районні ТВК через розпуск обласної навіть не встигли отримати бюлетені, хоч за законом термін сплив ще вчора.

За п’ять днів до голосування Прикарпаття залишилося без обласної виборчої комісії  - ЦВК  достроково припинила повноваження усього складу Івано-Франківської обласної ТВК.

Про це повідомляють журналісти ТСН.

Адже в регіоні досі не надруковані інформаційні плакати та буклети з переліком партій та їхніх кандидатів. А це є грубим порушенням виборчого законодавства, бо може бути підставою для оскарження результатів голосування, кажуть у Комітеті виборців України.

Вже колишній голова обласної ТВК коментувати зрив термінів і розпуск комісії відмовився. Наразі відомо, аби вибори на Прикарпатті відбулися, партійці мали сьогодні лише півдня, щоб подати нові кандидатури в обласну комісію. Чи це їм вдалося, поки що невідомо.

А міські та районні ТВК через розпуск обласної навіть не встигли отримати бюлетені, хоч за законом термін сплив ще вчора.

«Наскільки мені відомо, сьогодні було повідомлено низку ТВК - сільських, селищних, міськіх, що їм сьогодні будуть передавати бюлетені до обласної ради. Відповідно, вже передавати не будуть, бо комісія розформована. А отже виходить, що нова комісія буде мати дуже короткий термін», - каже голова КВУ в Івано-Франиівській області Максим Лисюк.

Повʼязані теми:

Наступна публікація