ЦВК перевіряє "усі доказові документи" щодо наявності в кандидата в нардепи подвійного громадянства

ЦВК перевіряє "усі доказові документи" щодо наявності в кандидата в нардепи подвійного громадянства

Куницький заперечує про наявність у нього подвійного громадянства.

Центральна виборча комісія перевіряє, чи є в кандидата у народні депутати від партії "Слуга народу" в 169 одномандатному виборчому округу (Харків) Олександра Куницького, окрім українського, ще й ізраїльське громадянство.

"Є матеріали про те, що у Куницького є подвійне громадянство і про паспорт... Наразі у ЦВК є усі доказові документи. Зараз відбувається дослідження. Коли його буде завершено, буде ухвалено відповідне рішення", - сказав журналістам радник голови ЦВК Олександр Остапа.

Коли саме завершиться перевірка, Остапа не уточнив.

Коментар радника голови ЦВК Олександра Остапи щодо Олександра Куницького, який є кандидатом у народні депутати від партії "Слуга народу" по 169-му одномандатному виборчому округу у Харкові. Раніше ЗМІ виявили наявність у нього подвійного громадянства.

Опубліковано Громадянська мережа ОПОРА Субота, 29 червня 2019 р.

Водночас Куницький у Facebook зазначив, що нині проти нього спливає чимало недостовірної негативної інформації. Мовляв, це роблять конкуренти на виборах.

"Незважаючи на це, вони продовжують чіплятися за владу, не гребуючи при цьому нічим. Відверта брехня та фінансовий ресурс для її розповсюдження – таку зброю вони обрали сьогодні проти мене. Я подав усі необхідні документи до Центральної виборчої комісії, де їх перевірили і жодних порушень не знайшли.", - запевнив Куницький.

Про безпрецедентну дискредитаційну кампанію, яку розгорнули проти мене мої політичні опоненти. Точніше, один з...

Опубліковано Александром Куницким Субота, 29 червня 2019 р.

Давление на меня переходит уже все границы. Мой соперник по округу не выбирает средств. Для него это вопрос жизни и свободы, для меня вопрос победы. #вэтотразутебяестьвыбор

Опубліковано Александром Куницким Субота, 29 червня 2019 р.

Інформація про те, що Куницький має громадянство Ізраїлю оприлюднили на "5 каналі", який належить експрезиденту України й лідеру партії "Європейська солідарність" Петру Порошенку. ЗМІ стверджувало, що Куницький проживає не в Харкові, а в Хайфі в Ізраїлі. І про це, мовляв, свідчить надана ізраїльським Відомством з питань корпорацій виписка про заставу майна "громадянина Ізраїлю Олександра Куницького".

Позафракційний нардеп Андрій Денисенко розмістив у соцмережах копію нібито ізраїльського паспорта Куницького.

По 169-му округу в Харкові також балотується нардеп Олександр Грановський. Його називали "тіньовим куратором" судової та прокурорської системи у команді експрезидента Петра Порошенка, пише "Українська правда".

Раніше мер Харкова Геннадій Кернес заявив, що консультується з Грановським і сподівається, що той представлятиме Харків у Верховній Раді наступного скликання.

Повʼязані теми:

Наступна публікація