ЦВК призначила вибори у 202 об'єднаних територіальних громадах

ЦВК призначила вибори у 202 об'єднаних територіальних громадах

Фото: Reuters

У цих виборах зможуть узяти участь понад 1 млн 330 тисяч осіб, тобто близько 4% усіх виборців України.

ЦВК призначила перші вибори голів і депутатів у 202 об'єднаних територіальних громадах, які відбудуться 29 жовтня.

Про це повідомляє прес-служба ЦВК.

Зокрема, у Вінницькій області такі вибори відбудуться в 9 об'єднаних територіальних громадах, у Волинській - в 19 ОТГ, у Дніпропетровській - в 19 ОТГ, у Донецькій - в 2 ОТГ, у Житомирській  - в 13 ОТГ, у Закарпатській  - в 1 ОТГ, у Запорізькій  - в 10 ОТГ, в Івано-Франківської - в 8 ОТГ, у Київській - в 4 ОТГ, у Кіровоградській області - в 6 ОТГ, у Луганській - в 4 ОТГ, у Львівській - в 8 ОТГ, у Миколаївській - в 1 ОТГ, в Одеській - в 11 ОТГ, у Полтавській - в 12 ОТГ, у Рівненській - в 5 ОТГ, у Сумській - в 9 ОТГ, у Тернопільській - в 4 ОТГ, у Харківській - в 7 ОТГ, у Херсонській - в 10 ОТГ, у Хмельницькій - в 7 ОТГ, у Черкаській - в 15 ОТГ, у Чернівецькій - в 4 ОТГ, у Чернігівській - в 14 ОТГ.

ЦВК також оголосила початок виборчого процесу перших виборів депутатів сільських, селищних, міських рад об'єднаних територіальних громад і відповідних сільських, селищних, міських голів з 9 вересня 2017 року.

 

За попередніми підрахунками, у цих виборах зможуть узяти участь понад 1 млн 330 тисяч осіб, тобто близько 4% усіх виборців України.

Нагадаємо, що президент України Петро Порошенка наголосив на важливості продовження децентралізації в державі, яка значно розширює можливості розвитку місцевих громад.

"Перші звіти, які ми маємо від місцевих адміністрацій, вже переконливо свідчать, що коли ми передаємо права і фінансовий ресурс, то і відповідальність місцевої влади значно зростає", - сказав він.

Повʼязані теми:

Наступна публікація