ЦВК вдруге відмовилася реєструвати кандидатом у депутати втікача Онищенка

ЦВК вдруге відмовилася реєструвати кандидатом у депутати втікача Онищенка

Фото: УНІАН

Рішення ухвалено одноголосно.

Центральна виборча комісія України вдруге відмовилася реєструвати кандидатом у народні депутати чинного члена Верховної Ради Олександра Онищенка, який перебуває за кордоном після відкритої проти нього кримінальної справи.

Таке рішення ЦВК одноголосно ухвалила на засіданні 24 червня, повідомляє Громадянська мережа "Опора".

Причина відмови у реєстрації кандидатом Онищенка полягає у тому, що він не проживав на території України протягом останніх п'яти років, як того вимагає закон. 

ЦВК повторно відхилила заяву Онищенка навіть попри рішення Апеляційного адміністративного суду Києва, який зобов’язав комісію зареєструвати депутата-втікача. ЦВК подала апеляцію на це рішення.

Утім, як відомо, Олександр Онищенко покинув країну 2016 року. Його позбавили депутатської недоторканності і оголосили у розшук. У зв’язку з цим раніше ЦВК відмовлялася його реєструвати на вибори.  

Як повідомлялося, Онищенко підозрюється в організації схеми з розкрадання коштів під час видобутку і продажу природного газу в рамках договорів про спільну діяльність з ПАТ "Укргазвидобування". 5 липня 2016 року Верховна Рада надала згоду на притягнення його до відповідальності, затримання і арешт, однак напередодні голосування, скориставшись статусом народного депутата, Онищенко залишив межі України. Після цього він був оголошений у розшук.

У Мережі з'явився повний архів листувань Онищенка з представниками оточення Порошенка

У Мережі з'явився повний архів листувань Онищенка з представниками оточення Порошенка

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Результати виборів до Ради
Наступна публікація