ЦВК зареєструвала 95 кандидатів у нардепи

ЦВК зареєструвала 95 кандидатів у нардепи

Фото: УНІАН

Двом кандидатам було відмовлено в реєстрації.

Центральна виборча комісія зареєструвала 95 кандидатів у народні депутати України.

Про це повідомили у відділі взаємодії із засобами масової інформації секретаріату ЦВК.

"10 червня відбулось чергове засідання Центральної виборчої комісії, яке провела Голова Комісії Тетяна Сліпачук. Загалом станом на 10 червня в одномандатних виборчих округах зареєстровано 95 кандидатів у народні депутати України, в тому числі: які балотуються у порядку самовисування – 88, висунутих політичними  партіями – 7", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, комісія змінила склад окружних виборчих комісій з виборів народних депутатів України на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня.

"Затверджено рішення окружних виборчих комісій з виборів народних депутатів України щодо виконання повноважень членів цих комісій на платній основі на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року. Комісія внесла зміни до переліку закордонних виборчих дільниць, утворених на постійній основі постановою ЦВК від 12 квітня 2012 року № 67", - зауважили у ЦВК.

Також повідомляється, що сьогодні, 10 червня, комісія зареєструвала 31 кандидата та довірених осіб деяких кандидатів у нардепи, зареєстрованих в ОВО.

"Комісія зареєструвала 29 кандидатів у народні депутати України, які балотуються в ОВО у порядку самовисування, а саме: Реп’яха О.А. – в ОВО № 13, Окунинця С.В. – в ОВО № 27, Широких О.С. – в ОВО № 29, Мороза О.М. – в ОВО № 30, Хорішка В.Д. – в ОВО № 39, Бордунова Е.В. – в ОВО № 45, Ковальова О.І. – в ОВО № 51, Сажка С.М. – в ОВО № 59, Данілова О.М., Петренка В.І. – в ОВО № 66, Прасола М.В. – в ОВО № 76, Богуслаєва В.О. – в ОВО № 77, Щукліна Ю.М. – в ОВО № 78, Васюка А.Г. – в ОВО № 82, Крутчака В.В. – в ОВО № 88, Шкарівського В.А. – в ОВО № 93, Лірника Г.А. – в ОВО № 94, Бережного О.А. – в ОВО № 106, Дубневича Б.В., Косика О.В. – в ОВО № 118, Нелюбу А.М. – в ОВО № 147, Мінязева В.Д., Реку А.О. – в ОВО № 149, Шкурата І.П. – в ОВО № 161, Мельника С.І. – в ОВО № 187, Бойко А.О. – в ОВО № 191, Саражу Є.В. – в ОВО № 198, Заліщук С.П. – в ОВО № 199, Попеску І.В. – в ОВО № 203", - додали у Центрвиборчкомі.

Ще два кандидати, зареєстровані комісією, були висунуті на з’їздах політичними партіями в одномандатних виборчих округах: від політичної партії "Рідне місто" – Бойко Т.Г. в ОВО № 23 та від політичної партії "Народна правда" – Дубров А.С. в ОВО № 211.

Окрім цього двом кандидатам було відмовлено у реєстрації у народні депутати України: Вивюрки С.В., висунутого на позачергових виборах народних депутатів України в порядку самовисування в ОВО № 163, та Григоренка О.І. – в ОВО № 223, у зв’язку з відсутністю документів, зазначених у частині другій статті 55 виборчого закону.

Нагадаємо, 20 травня Зеленський під час інавгураційної промови заявив, що розпускає Верховну Раду. Політики відреагували на це по-різному: ми зібрали їхні коментарі з цього приводу.

Вранці 21 травня в Адміністрації президента відбулись консультації із спікером Андрієм Парубієм, його заступниками, лідерами фракцій і депутатських об'єднань. У прес-службі Зеленського назвали головний аргумент для розпуску - "дуже низька довіра громадян до парламенту". Юридична підстава для розпуску – від 2016 року у ВР не існувало коаліції.

21 травня президент Володимир Зеленський підписав указ про розпуск Верховної Ради. Згідно з ним, позачергові вибори відбудуться 21 липня.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Результати виборів до Ради
Наступна публікація