ЦВК зареєструвала кандидатом у президенти фігуранта секс-скандалу Петрова і відмовила Савченко з Олійником

ЦВК зареєструвала кандидатом у президенти фігуранта секс-скандалу Петрова і відмовила Савченко з Олійником

Фото: УНІАН

Також було відмовлено в реєстрації політв’язню Дмитру Павліченку.

Центральна виборча комісія зареєструвала політтехнолога Володимира Петрова, відомого за секс-скандалом навколо Держбюро розслідувань та блогера Олександра Барабошка, кандидатом у президенти України.

Відповідне рішення було ухвалено під час засідання у четвер, 7 лютого.

Зазначимо, Петров йде на вибори як самовисуванець.

Водночас ЦВК відмовилась зареєструвати кандидатом у президенти нардепа Надію Савченко, підозрювану в організації підготовки теракту в центрі Києва і повалення влади, пояснивши тим, що вона не внесла заставу у 2,5 мільйони гривень.

Окрім цього було відхилено кандидатуру екс-депутата Володимира Олійника. За даними комісії, він не проживає протягом останніх 4 років в Україні, не особисто подав заяву, не засвідчив її належним чином, а заставу за Олійника всупереч закону подали чотири інші особи.

До того ж у передвиборчій програмі Олійник заявив, що хоче визнати окуповані території Донецької та Луганської області окремими "республіками", що є незаконним.

Ще одним кандидатом, якому ЦВК відмовила у реєстрації, став політв’язень Дмитро Павліченко, якого разом із сином 2012 року було засуджено за нібито вбивство судді, але 2014-го звільнено як політв’язнів. Чоловік також не вніс заставу і не подав декларацію.

Таким чином наразі ЦВК зареєструвала 42 кандидатів у президенти.

Нагадаємо, від 31 грудня 2018 року в Україні офіційно стартувала президентська виборча кампанія. Кандидати у президенти могли подавати документи на розгляд до Центральної виборчої комісії. Процедура реєстрації завершилась 3 лютого. Самі вибори призначені на 31 березня 2019 року. Про кандидатів, які вже подали документи до ЦВК та планують взяти участь у президентських перегонах, читайте за посиланням.

Повʼязані теми:

Наступна публікація