ДБР порушило кримінальну справу проти Парубія

ДБР порушило кримінальну справу проти Парубія

Фото: УНІАН

Його підозрюють у перешкоджанні здійсненню виборчого права.

Державне бюро розслідувань відкрило нове кримінальне провадження проти ексспікера Верховної Ради Андрія Парубія. Його підозрюють у ймовірному перешкоджанні здійсненню виборчого права.

Про це інформують "Українські Новини",  посилаючись на ДБР.

Справа відкрита за ч. 4 ст. 157 (перешкоджання здійсненню виборчого права або права брати участь у референдумі, роботі виборчої комісії або комісії з референдуму чи діяльності офіційного спостерігача) Кримінального кодексу України. Зазначимо, що рішення відкрити кримінальне провадження суд ухвалив 20 серпня. 

Нагадаємо, раніше суд зобов'язав ДБР відкрити кримінальне провадження проти колишнього голови Верховної Ради України Андрія Парубія через вибори. Зокрема, 5 липня громадянин України, який не назвався, повідомив, що Парубій здійснив кримінальний злочин – порушив ч.4 ст.157 Кримінального кодексу України, де йдеться про втручання службової особи з використанням службового становища у здійснення виборчою комісією повноважень, встановлених законом, вчинене шляхом незаконної вимоги чи вказівки з метою вплинути на рішення виборчої комісії. 

Перформанс для Парубія: Купрій приніс наручники, Савченко вимагала розпуску ВР

Перформанс для Парубія: Купрій приніс наручники, Савченко вимагала розпуску ВР

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація