ДБР повідомило про підозру голові Конституційного суду

ДБР повідомило про підозру голові Конституційного суду

Фото: УНІАН

У відомстві заявили, що Олександр Тупицький імітує її невручення і відвідує робоче місце.

Слідчі Державного бюро розслідувань повідомили про підозру голові Конституційного суду України Олександрові Тупицькому. Такі дії Бюро відбулися за погодженням з в.о. генерального прокурора.

Про це інформує пресслужба ДБР.

Тупицького звинувачують у "вчиненні кримінальних правопорушень проти правосуддя, передбачених ч. 2 ст. 384, ст. 386 КК України (завідомо неправдиві показання, поєднані зі штучним створенням доказів захисту, підкуп свідка з метою відмови від дачі показань)".

Зазначається, що суддя  перешкоджає розслідуванню кримінального провадження, у якому він є підозрюваним.

"Цей суддя продовжує прибувати на робоче місце, перешкоджати установленню істини у кримінальному провадженні", — йдеться в повідомленні.

У ДБР розповіли, що Тупицький після повідомлення про підозру імітує її невручення, ненабуття статусу підозрюваного, відвідуючи робоче місце.

Слідчі Бюро також скаржаться, що секретаріат КСУ фактично перетворився на юридичну фірму Тупицького, оскільки готує, друкує, реєструє, відправляє документи для нього, які не мають жодного відношення до конституційного судочинства, а лише пов’язані з участю судді у кримінальному провадженні.

Нагадаємо, що 29 грудня Олександра Тупицького указом президента відсторонили від посади на два місяці.

У ДБР наголосили, що відсторонення Тупицького допоможе запобігти ризикам впливу останнього на інших свідків у цьому кримінальному провадженні.

Своєю чергою у Конституційному суді заявили, президент Володимир Зеленський мовляв порушив положення Конституції і вийшов за межі своїх конституційних повноважень, видавши указ про відсторонення голови КСУ Олександра Тупицького.

VIP-відпочинок судді: скільки витратив на п’ятизірковий готель відсторонений від КСУ Тупицький

VIP-відпочинок судді: скільки витратив на п’ятизірковий готель відсторонений від КСУ Тупицький

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Перезавантаження ДБР
Наступна публікація