"Декілька слів східноукраїнською мовою": депутат "ОПЗЖ" вигадав нову назву для російської

"Декілька слів східноукраїнською мовою": депутат "ОПЗЖ" вигадав нову назву для російської

Фото: Фото з відкритих джерел

Гуфман спочатку заговорив державною мовою, а потім - російською.

Під час сесії Дніпропетровської облради перший заступник голови, представник "Опозиційної платформи - За життя" Геннадій Гуфман звернувся до депутатів "східноукраїнською мовою".

Відео з виступу з'явилося на YouTube-каналі "ОПЗЖ".

Засідання облради відбулося у п'ятницю, 26 лютого. Гуфман спочатку заговорив державною мовою: українською привітався з колегами. Утім, потім він зауважив: "Якщо можна, я буквально декілька слів східноукраїнською мовою". Вона виявилася - російською. 

"Я розглядав сесію облради як місце, де вирішуються насправді господарські питання та проблеми, які турбують жителів нашої області. Он там в коридорі чекають на нас камери, там ми можемо зробити політичні заяви, а тут треба займатися господарством", – наголосив представник "ОПЗЖ" "східноукраїнською".

Колеги депутата відреагували на це сміхом, а також оплескам.

Наприкінці свого виступу Гуфман зауважив: сподівається, що політичні заяви не завадять облраді ухвалювати правильні рішення для області. 

Як повідомлялося, у Харкові 24 лютого відбулася сесія міськради. У сесійній залі сталася штовханина під час виступу депутата від "ОПЗЖ" Андрія Лесика. Він вийшов на трибуну, щоб виступити із заявою, однак йому завадили. Спочатку на адресу депутата пролунали крики "ганьба" з вимогою говорити державною мовою, далі кілька людей оточили трибуну, відтіснили від неї народного обранця Лесика й облили його водою. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація