Денісова пропонує Москальковій відвідати керівника "РИА Новости Украина" в обмін на візит до Балуха

Денісова пропонує Москальковій відвідати керівника "РИА Новости Украина" в обмін на візит до Балуха

Фото: Крим.Реалії

Український омбудсмен стурбована стрімким погіршенням стану здоров'я Балуха.

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова запропонувала Уповноваженому в РФ з прав людини Тетяні Москальковій відвідати керівника "РИА Новости Украина" Кирила Вишинського в обмін на свій візит до незаконно ув'язненого в окупованому Криму українця Володимира Балуха.

Про це вона написала у 'ятницю, 7 вересня, у своєму Facebook.

Вона заявила, що за наявною інформацією, стан здоров’я Володимира Балуха погіршується. Він продовжує стрімко худнути. У нього сильний біль в печінці та запалення вуха.

"Не можу більше чекати відповідей своєї російської колеги на мої листи, тому звернулася до неї з пропозицією. Оскільки й адвокат Кирила Вишинського подав клопотання щодо медичного обстеження його підзахисного, який перебуває в Херсонському слідчому ізоляторі, тож запропонувала Тетяні Москальковій відвідати Кирила Вишинського одночасно з моїм візитом до Володимира Балуха. Але тільки на паритетній основі", - розповіла український омбудсмен.

Крім того, вона наголосила, що під час візитів з ними повинні бути медики, які б змогли оглянути ув'язнених.

Маю тривожну інформацію, щодо погіршення здоров’я Володимира Балуха. Він продовжує стрімко худнути. У нього сильний біль...

Опубликовано Людмилой Денісовой Пятница, 7 сентября 2018 г.

Нагадаємо, політв'язня Балуха в окупованому Криму засудили до п'яти років колонії та грошового штрафу через нібито знайдені в його селі боєприпаси і вибухівку. Активіст 19 березня оголосив голодування. Правозахисники стверджують, що він став жертвою репресій за свою проукраїнську позицію – через прапор України на подвір'ї його будинку. МЗС України і США наполягають на звільненні російською владою українського активіста. 

Адвокат українця розповів 5 вересня, що Балух відчуває сильні болі у печінці, проте медичної допомоги не отримує.

Адвокати Балуха планують оскаржувати незаконний вирок кримських окупантів

Адвокати Балуха планують оскаржувати незаконний вирок кримських окупантів

5 вересня Херсонський міськсуд не зміг подовжити запобіжний захід Вишинському. Підозрюваному стало зле у залі суду, тому його спершу госпіталізували з підозрою на інфаркт, а потім повернули до суду. Однак суддя вирішив відправити Вишинського на обстеження. Наступного дня суд все ж таки подовжив йому арешт на два місяці - до 4 листопада.

Керівник філії пропагандистського агентства "РИА Новости Украина" був затриманий співробітниками СБУ 15 травня. Після обшуків у редакції йому закидають підривну інформаційну діяльність та антиукраїнську пропаганду в інтересах Росії.

Російська сторона зірвала домовленості щодо відвідування Сенцова і Вишинського омбудсменами двох країн

Російська сторона зірвала домовленості щодо відвідування Сенцова і Вишинського омбудсменами двох країн

Повʼязані теми:

Наступна публікація