Денісова уточнила кількість українців, які перебувають у в’язницях Італії

Денісова уточнила кількість українців, які перебувають у в’язницях Італії

Фото: УНІАН

За словами омбудсмена, серед заарештованих є особи, які визнані потерпілими від торгівлі людьми.

У в'язницях Італії за нелегальне перевезення мігрантів сидять 108 українців.

Про це повідомила на своїй сторінці у Facebook уповноважений Верховної Ради України Людмила Денісова.

"108 українців перебувають зараз в італійських в’язницях. Їх затримали за нелегальне перевезення мігрантів. Утім, серед них є особи, які визнані потерпілими від торгівлі людьми. П'ятьох із них вже звільнили з-під арешту за рішенням суду. Зараз МЗС працює над тим, хто ще потрапляє під це визначення, і готує відповідні документи", - наголосила вона.

За словами Денісової, вона обговорила ситуацію з послом Італії в Україні Давіде Ла Чечіліа, який запевнив, що сприятиме, щоби документи потрапили до італійських судів у визначений термін.

"Говорили й про реальний стан справ із обміну наших політичних в’язнів, які перебувають на території Російської Федерації та окупованого Криму. Зазначила, що не маю можливості отримати повну інформацію від своєї російської колеги щодо реального стану здоров’я Олега Сенцова і Володимира Балуха. Усі попередні домовленості щодо цього питання не виконано Росією", - додала вона.

Також Денісова, у зв’язку з тим, що Італія цього року головує в ОБСЄ, звернулась до посла з проханням підтримати українських політв’язнів і Україну на міжнародній арені і вплинути на РФ в питанні повернення українців додому.

Окрім цього омбудсмен прокоментувала ситуацію із затриманими моряками судна "Норд" та "ЯМК0041" і запевнила, що Росія блокує повернення додому рибалок з обох суден, своєю чергою Україна зробила все від себе залежне для їхнього звільнення.

108 українців перебувають зараз в італійських тюрмах. Їх затримали за нелегальне перевезення мігрантів. Втім серед них...

Опубликовано Людмилой Денісовой Четверг, 30 августа 2018 г.

Повʼязані теми:

Наступна публікація