Депутат Каплін із прибічниками "штурмували" будівлю Мін'юсту

Депутат Каплін із прибічниками "штурмували" будівлю Мін'юсту

Соціалісти під Мін'юстом / Фото: Сергій Каплін/facebook

Правоохоронці затримали деяких членів "Соціалістичної партії".

Сьогодні, 20 грудня, до будівлі Міністерства юстиції пробралася група із 30 осіб, серед яких був народний депутат Сергій Каплін, котрий вважає себе лідером "Соціалістичної партії". 

Про це повідомили у прес-службі поліції, передає УНІАН.

"На місце події прибули патрульні поліцейські, слідчо-оперативна група і співробітники спецпідрозділу. З’ясувалося, що в будівлю міністерства із групою підтримки зайшов один з народних депутатів. Вони залишили плакат на дверях, в яких зламали замок", - йдеться у повідомленні.

Народний депутат Сергій Каплін, та прибічники "Соціалістичної партії" пробралися до кабінету міністра юстиції Павла Петренка. Із будівлі Мін'юсту людей виганяли силовики.

Відповідні відеозаписи у Facebook виклав сам Каплін.

На відеозаписах видно, як група людей спочатку пробралася до будівлі Міністерства юстиції, потім намагалася увійти до кабінету міністра Петренка. Деякий час їм не вдавалося відчинити двері або знайти ключі, проте незабаром Каплін із прибічниками опинилися у кабінеті. 

Згодом на місце події прибули правоохоронці, котрі намагалися змусити присутніх покинути будівлю міністерства, однак наштовхнулися на опір. Після того, як поліції все ж вдалося вивести людей з Мін'юсту, деяких членів "Соціалістичної партії" та активістів затримали і повезли до відділку поліції. 

Активісти і Каплін деякий час блокували автівку правоохоронців із затриманими, однак їх все таки повезли до Шевченківського райвідділу поліції. Сергій Каплін поїхав з ними.

За його словами, представники "Соціалістичної партії" прийшли на "прийом" міністра юстиції для того, аби розблокувати роботу партії. Він вимагає дозволу її членам мати представництво у обласних радах, міністерствах тощо. 

У Міністерстві юстиції заявили, що Петренко у цей час перебував у Кабінеті міністрів на урядовій нараді, передає УНІАН. Після цього він пішов на засідання уряду, яке відбувається щосереди. Цю інформацію надали людям, що увірвалися в будівлю міністерства, однак покинути її вони не захотіли.

"Ця інформація не викликала жодної реакції, а група громадян, які разом з Капліним увірвалися до відомства, у грубій формі заявила про небажання покинути адміністративну будівлю. Звільнити службові приміщення від захоплювачів вдалося лише після прибуття співробітників Національної поліції, які виконали свої обов‘язки та вивели людей з території адмінбудівлі", - йдеться у повідомленні. 

У Мін'юсті закликали депутатів утримуватися від силового проникнення до адміністративних будівель.

Хто такий нардеп Сергій Каплін та звідки в нього статки

Хто такий нардеп Сергій Каплін та звідки в нього статки

Повʼязані теми:

Наступна публікація