Депутати вирішили реанімувати професійну технічну освіту: що передбачає новий законопроєкт Вибори

Депутати вирішили реанімувати професійну технічну освіту: що передбачає новий законопроєкт

Фото: Facebook / Політична партія "За майбутнє"

Документом передбачається  залучати до процесу навчання бізнес.

Вже за кілька років Україна може залишитися без електриків, швачок, слюсарів, комбайнерів та інших працівників технічних професій.  Особливо гостро ця проблема відчувається у сільському господарстві.

Про це йдеться у сюжеті ТСН.19:30.

Її взялась вирішити група депутатів партії "За майбутнє". Вже у середу, 7 жовтня, вони збираються зареєструвати законопроєкт  “Про професійну (професійно-технічну) освіту”, який повинен реанімувати її, зробивши  престижною та затребуваною.

Документом передбачається  залучати до процесу навчання бізнес. Підприємці не тільки допомагатимуть модернізувати застарілу матеріально-технічну базу в професійно-технічних училищах, а й надаватимуть власне виробництво для практики студентів та можливістю майбутнього працевлаштування.

"У даному законопроєкті передбачено, що важливим таким донором або ковтком свіжого повітря мають стати роботодавці. Тобто преференція для бізнесу, для роботодавців, які найперше зацікавлені у тому, щоб до них на виробництво приходили сучасні робітники", - зазначає народна депутатка Ірина Констанкевич.

Своєю чергою, нардеп Дмитро Лубінець вважає за необхідне створити рівні умови, щоб роботодавці в першу чергу робили таке замовлення, приймали участь в освітньому процесі, бо вони чітко розуміють, хто їм потрібен.

Нагадаємо, що на 2020 рік Міністерство освіти запланувало аудит 740 закладів професійної освіти, які нині працюють в Україні. Перевірка закладів освіти стартувала у січні. Після завершення аудиту буде складено рейтинг українських навчальних закладів. 

Новий законопроєкт: "За майбутнє" прагне реанімувати професійну технічну освіту

Новий законопроєкт: "За майбутнє" прагне реанімувати професійну технічну освіту

Повʼязані теми:

Наступна публікація