Дипломати радіють призначенню Волкера і чекають на його візит до Києва – ЗМІ

Дипломати радіють призначенню Волкера і чекають на його візит до Києва – ЗМІ

Курт Волкер / Фото: Getty Images

Він може приїхати разом з держсекретарем. 

Українська сторона позитивно сприйняла призначення Курта Волкера спеціальним представником США по Україні. Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на джерело у дипломатичних колах.

"Він добре знає Україну, був залучений до українських питань протягом останніх півтора років. І він не остання людина в американському істеблішменті", - наводять журналісти слова неназванного співрозмовника.

Повідомляється, що Волкер вже вийшов на контакт з українською стороною та, ймовірно, приїде до Києва 8 липня разом з  держсекретарем США Рексом Тіллерсоном.

Волкер розпочав свою кар'єру в галузі зовнішньої політики як аналітик Центрального розвідувального управління 1986 року. Також працював у штабі сенатора Джона Маккейна від 1997 до 1998 року. Був кар'єрним дипломатом, який виконував обов'язки постійного представника в НАТО під час президентства Джорджа Буша та Барака Обами. Наразі він є експертом з питань зовнішньої політики та національної безпеки в Інституті міжнародного лідерства Маккейна в Університеті штату Аризона. 

Нагадаємо, сьогодні в Гамбурзі розпочався саміт G20, під час якого має відбутися розмова між президентом США Дональдом Трампом та главою РФ Володимиром Путіним. Очікується, що у фокусі перемовин має бути й ситуація в Україні

Трамп проведе першу зустріч з президентом РФ у німецькому Гамбурзі

Трамп проведе першу зустріч з президентом РФ у німецькому Гамбурзі

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація